Roy van Krieken Roy van Krieken
15/07/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2021 16:33

Cardano (ADA) weer een stapje dichterbij smart contracts: Alonzo White fork succesvol

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) weer een stapje dichterbij smart contracts Alonzo White fork succesvol

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is achter de schermen druk bezig met grote plannen. Een van die plannen is de ‘Alonzo hard fork’. Deze update moet het eindelijk mogelijk maken om smart contracts naar het Cardano netwerk te brengen. 

De eerste fase van deze ‘Alonzo hard fork’ was Alonzo Blue. In eerste instantie was het testnet alleen toegankelijk voor een kleine exclusieve groep, maar naarmate het proces vorderde zouden meer en meer mensen mee kunnen doen aan het testproces. Na een maand zou overgegaan worden op de volgende fase: Alonzo White.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Alonzo White

Op 14 juli was het dan eindelijk zo ver. Het Alonzo testnet zou overschakelen van Alonzo Blue naar Alonzo White. Inmiddels heeft het team achter Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK) bekend gemaakt dat deze fork naar het nieuwe testnet succesvol is geweest. Goed nieuws voor Cardano!

Tijdens deze fase van Alonzo wordt de hoeveelheid gebruikers op het testnet significant vergroot. Daarnaast zullen er een stuk meer functies beschikbaar worden voor deze gebruikers.Het is om deze redenen dat de Alonzo White fase wellicht de belangrijkste is.

Advertentie

Volledige lancering

De lancering van het Alonzo testnet op het mainnet wordt ergens in september van dit jaar verwacht. Dit is een langverwacht moment voor investeerders van Cardano. Eindelijk zou het netwerk daadwerkelijk kunnen realiseren wat het al jaren belooft.

Velen verwachten dan ook dan de bruikbaarheid van de native token van Cardano, ADA, explosief zal stijgen. Smart contracts zullen op de Cardano blockchain eindelijk een realiteit zijn.

Tot die tijd zijn er nog een aantal belangrijke stappen te gaan voor Cardano. IOHK stelt op Twitter dan ook dat de volgende fase van de reis inmiddels is begonnen. Na Alonzo White zal er na ongeveer een maand nog een Alonzo Purple komen. Vervolgens staat de lancering op het mainnet van Cardano op de agenda.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie