Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2021 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 12:05

Cardano (ADA) lanceert eerste fase Alonzo testnet en onthult plannen voor volledige lancering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) lanceert eerste fase Alonzo testnet en onthult plannen voor volledige lancering

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Input Out Hong Kong (IOHK), het ontwikkelingsteam achter Cardano (ADA), heeft het test netwerk (testnet) van het langverwachte Alonzo platform op 27 mei gelanceerd.

De ‘Alonzo hard fork’ zal eindelijk zogeheten smart contracts brengen naar Cardano. Met smart contracts wordt het mogelijk om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te lanceren op Cardano en dat betekent dat ook decentralized finance (DeFi) naar het blockchain-netwerk gebracht kan worden.

Tevens onthulde IOHK op 27 mei enkele details over de plannen omtrent de daadwerkelijke lancering van Alonzo over enkele maanden:

De lancering van Alonzo bestaat uit meerdere fasen die bestempeld worden met een kleur. De lancering van het huidige testnet wordt ‘Alonzo Blue’ genoemd en het testnet zal in eerste instantie alleen toegankelijk zijn voor een kleine exclusieve groep.

Na ongeveer een maand gaat ‘Alonzo White’ van start en dan wordt deze groep uitgebreid. Ongeveer een maand daarna begint de ‘Alonzo Purple’ fase. Dit is wellicht de belangrijkste fase omdat het Alonzo testnet dan beschikbaar wordt voor het grote publiek.

Daarna volgen nog twee kleinere fases, ‘Red’ en ‘Black,’ en uiteindelijk moet ergens in september Alonzo lanceren op het mainnet, of hoofdnetwerk, van Cardano.

“Dit worden waarschijnlijk de drukste 90 dagen in de geschiedenis van mijn bedrijf en de geschiedenis van het ecosysteem. Ik zeg niet 90 dagen na deze video dat Alonzo op het Mainnet zal zijn. Wat ik zeg is dat meest cruciale ontwikkelingen, integraties en coördinaties in de komende 90 dagen zullen plaatsvinden.”

Aldus Charles Hoskinson, CEO van IOHK en oprichter van Cardano. Met de lancering van smart contracts via Alonzo wil het project de strijd aangaan met Ethereum (ETH). IOHK kondigde vorige week een “ERC-20 converter” aan om DeFi tokens op Ethereum over te zetten naar Cardano. Hoskins haalde gisteren uit naar Ethereum en beweerde dat het netwerk zichzelf zal doden met ETH 2.0

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie