Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2021 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2021 11:45

“Ethereum is de Ethereum killer en zal zichzelf doden,” zegt Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson

icon-altcoins
Altcoin nieuws
“Ethereum is de Ethereum killer en zal zichzelf doden,” zegt Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson

Foto: leksiv/Shutterstock

Charles Hoskinson, CEO van IOHK en oprichter van Cardano (ADA), haalt weer eens uit naar Ethereum (ETH). De controversiële CEO zegt het volgende in een interview met Yahoo Finance op 26 mei:

“Het is belangrijk om te zeggen dat Ethereum zichzelf doodt. Ze vervangen Ethereum met Ethereum 2.0. Ethereum 2.0 zal Ethereum 1.0 dus doden. Dus ik denk dat dat de Ethereum killer is.”

De reden hiervoor is dat Ethereum van een proof-of-work (PoW) netwerk gaat overstappen naar een proof-of-stake (PoS) netwerk. Cardano is al een PoS-systeem en loopt dus voor:

“Wij leiden die strijd. We waren de eersten op de markt. Een BMW motor maakt een auto nog geen BMW. Het maakt er deel van uit, maar je hebt een heel ecosysteem nodig, een hele verzameling dingen.

We proberen meer holistische dingen te doen. Het gaat niet alleen om het uitvoeren van smart contracts. Maar ook, kun je dat doen met identiteit en compliance? Kun je dat doen met metadata? Kun je dat doen met geautomatiseerde regulering? Kun je dat doen op een schaal van miljarden mensen?”

Cardano ontvangt juist vaak kritiek dat er (nog) geen of nauwelijks applicaties draaien op het netwerk en daarom wellicht te ver achter Ethereum loopt. Ook Bitcoin (BTC) krijgt van Hoskinson ervan langs:

“Je hebt die Bitcoin core ontwikkelaars die het systeem wanhopig willen ontwikkelen. Ze willen meerdere verbeteringen doorvoeren, zoals smart contracts en side-chains, maar ze krijgen niets gedaan.”

Wellicht is hier een korte geschiedenis op zijn plaats. Vitalik Buterin richtte Ethereum in 2014 op. Hij wilde een smart contracts systeem bouwen en dat lukte niet op Bitcoin. Hij deed dat samen met 8 anderen mensen, waaronder Hoskinson.

Dat leidde echter tot een intern geschil. Buterin wilde van Ethereum een open non-profit systeem maken terwijl Hoskinson het een commercieel product wilde maken. De rest van de groep was geen fan van Hoskinson, die zelfzelf CEO van Ethereum noemde en op Craig Wright achtige wijze beweerde dat hij Satoshi Nakamoto is en Bitcoin had bedacht. Uiteindelijk werd Hoskinson uit de groep gegooid. Een van deze acht oprichters was Gavin Wood, die in 2016 Polkadot (DOT) oprichtte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie