Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2021 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 11:29

Cardano (ADA) investeringsproducten zien record instroom, terwijl bitcoin en ethereum enorme uitstroom zien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) investeringsproducten zien record instroom, terwijl bitcoin en ethereum enorme uitstroom zien

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) investeringsproducten zagen afgelopen week een enorme instroom in vergelijking met alle andere cryptocurrency, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat meldt CoinShares in een wekelijks rapport op 24 mei, genaamd: ‘Digital Asset Fund Flows Weekly.’

De recente fear, uncertainty & doubt (FUD) omtrent de impact op het milieu zorgde ervoor dat vooral de koersen van proof-of-work (PoW) crypto als bitcoin en ether omlaag daalden. Cardano daarentegen, een proof-of-stake (PoS) netwerk, wist in eerste instantie juist te stijgen. Echter sloeg de paniek uiteindelijk toch over en ging ook de ADA koers later in de week hard onderuit.

Volgens CoinShares zagen crypto-investeringsproducten als fondsen afgelopen week voor de tweede keer op een rij een netto uitstroom. Een record uitstroom van maar liefst $97 miljoen werd bereikt. Toch is dat maar zo’n 1,8% van de netto instroom in 2021, die op $5,5 miljard staat, en maar 0,2% van het totale activa onder beheer.

Ether investeringsproducten zagen afgelopen week een uitstroom van $12,6 miljoen en Bitcoin producten zelfs een uitstroom van $111 miljoen. Daarentegen zag Polkadot (DOT) een instroom van $5,5 miljoen, maar de grootste instroom ging naar Cardano investeringsproducten met $10 miljoen.

Toch, als we naar heel 2021 kijken, hebben ADA producten pas een instroom van $24 miljoen ontvangen terwijl dat voor ether maar liefst $924 miljoen is en voor bitcoin zelfs $4,13 miljard. De ADA koers bereikte negen dagen geleden een nieuwe all-time high (ATH) van $2,45, maar viel zondag weer terug naar $1,10, het laagst sinds eind april. Vandaag begint de markt eindelijk weer een beetje bullish uit te zien, maar ADA stijgt vooralsnog minder snel dan veel andere altcoins.

CoinShares CSO Meltem Demirors beschuldigde onlangs Ripple, het bedrijf achter XRP, van het verspreiden van de FUD omtrent bitcoin. Ripple CEO Brad Garlinghouse ontkende dat enkele dagen later.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie