Roy van Krieken Roy van Krieken
24/05/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 14:15

Ripple (XRP) CEO reageert op beschuldigingen door CoinShares CSO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) CEO reageert op beschuldigingen door CoinShares CSO

Foto: rafapress/Shutterstock

Sinds de sterke daling van de koers van bitcoin (BTC) is het een veelbesproken punt. Het energieverbruik van de grootste cryptocurrency. Deze discussie werd aangewakkerd nadat Elon Musk zich uitsprak over het energieverbruik met alle gevolgen van dien.

Gisteren kwam naar buiten dat de CSO van CoinShares, Meltem Demirors, de schuld voor deze energie fear, uncertainty, doubt (FUD) legde bij een enkel bedrijf. Dit bedrijf was Ripple (XRP). Het was Ripple dat volgens Demirors al langere tijd bezig was met het verspreiden van FUD rondom bitcoin.

Inmiddels heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gereageerd op deze beschuldigingen via Twitter. Volgens Garlinghouse is het onzin en zelfs op een bepaalde manier vleiend dat Demirors gelooft dat Ripple verantwoordelijk is voor de FUD. Volgens Garlinghouse zou Ripple dan de ‘poppenspeler’ moeten zijn van onder andere Elon Musk, regeringen van landen, wetenschappers en anderen. Hetgeen hij dus op een sarcastische manier als een compliment ontvangt.

Feit blijft wel dat Garlinghouse zich vaak genoeg heeft uitgesproken over het energieverbruik van bitcoin. In april van dit jaar claimde hij nog in een interview met Bloomberg dat een enkele transactie op het Bitcoin netwerk maar liefst 283 liter aan benzine verbruikt. Daarnaast noemde hij bitcoin ‘een van de minst efficiënte betalingsmechanismen die de mensheid ooit heeft gemaakt’. Volgens hem zal het energieverbruik van bitcoin ook alleen maar problematischer worden naarmate de prijs van bitcoin toeneemt.

Het is duidelijk dat Garlinghouse geen fan is van bitcoin en het energieverbruik. Hij windt geen doekjes om zijn mening over de grootste cryptocurrency. Hij wordt daarom zelfs beschuldigd door onder meer Meltem Demirors  de grootste verantwoordelijke partij te zijn achter de recente FUD. Garlinghouse zelf ontkent dit op zijn beurt weer. Het lijkt erop dat dit moddergooien voorlopig nog niet ten einde is. Of we ooit gaan weten of Ripple daadwerkelijk achter de FUD van de afgelopen tijd zullen zullen we misschien wel nooit te weten komen

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie