Timo Bult Timo Bult
23/05/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 13:04

‘Ripple (XRP) zit achter de huidige paniek omtrent Bitcoin (BTC),’ aldus Coinshares CSO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Ripple (XRP) zit achter de huidige paniek omtrent Bitcoin (BTC),' aldus Coinshares CSO

Foto: rafapress/Shutterstock

Is Bitcoin (BTC) energieverspilling of niet? Dat is al langere tijd een punt van discussie en die discussie werd onlangs weer aangewakkerd door Elon Musk. Volgens de CSO van Coinshares, een Europese investeringsfirma, is er een partij als schuldige aan te wijzen voor de recente fear, uncertainty and doubt (FUD) waardoor de bitcoin koers hard is gedaald.

De CSO, Meltem Demirors genaamd, deed haar uitspraken in antwoord op de vraag van Barry Silbert, CEO van Digital Currency Group. Hij vroeg zich af: “Wat als er een enkel bedrijf achter de meeste bitcoin energieconsumptie FUD zit?” Demirors greep het moment aan om haar verdenkingen te delen:

“Het begint met rip
en eindigt met ple
ze hebben de afgelopen 3 jaar ook het meeste besteed aan lobbyen”

Demirors doelt met haar opmerking waarschijnlijk op de verschillende opmerkingen vanuit de top van Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency. Zo zou Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, tijdens de afgelopen drie interviews hebben gesteld dat Bitcoin een vat olie per transactie verbruikt:

Daarnaast zagen we natuurlijk ook David Schwartz, CTO van Ripple, meerdere negatieve uitspraken doen over Bitcoin op Twitter. In april uitte hij nog kritiek op de stelling dat Bitcoin juist groene energie stimuleert.

Het is natuurlijk kort door de bocht om te stellen dat Ripple de grote aanstichter is van de huidige paniek. Bovendien is er ook geen stuitend bewijs dat het een actieve campagne van Ripple zou zijn. Desalniettemin is de kritiek op Bitcoin wellicht enigszins terecht. Of Bitcoin zelf aangepast moet worden of dat bitcoin miners zich moeten aanpassen is echter het grote vraagstuk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie