Roy van Krieken Roy van Krieken
26/08/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 15:11

Cardano (ADA) netwerk krijgt link met Ethereum (ETH), ontwikkeling van sidechain onderweg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) netwerk krijgt link met Ethereum (ETH), ontwikkeling van sidechain onderweg

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het zal niet lang meer duren voordat Cardano (ADA) de eerste sidechain op het netwerk krijgt. Er wordt op dit moment namelijk gebouwd aan een sidechain die het mogelijk maakt om de cardano en Ethereum (ETH) netwerken met elkaar te verbinden.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

dcSpark bouwt aan Cardano sidechain

Het bedrijf dcSpark heeft onlangs aangekondigd deze sidechain aan het ontwikkelen te zijn. Het project heet Milkomeda (M1). Het bridge network zal beide netwerken met elkaar verbinden en zal ervoor moeten zorgen dat activa van het Cardano netwerk verhuisd kunnen worden naar het Ethereum netwerk.

Op deze manier kan Milkomeda ervoor zorgen dat gebruikers op het Ethereum netwerk direct gebruik kunnen maken van de Cardano blockchain. Ontwikkelaars hebben zelfs de mogelijkheid om hun projecten te verhuizen middels de sidechain die verbonden is met het Cardano netwerk.

Volgens de oprichter van cardano, Charles Hoskinson, zijn sidechains een ontzettend belangrijk onderdeel binnen de toekomst van cardano. Hij stelt dan ook dat de toevoeging van de Milkomeda sidechain een waardevolle toevoeging is.

Advertentie

Sidechains voor andere blockchains

dcSpark stelt dat de sidechain die zij ontwikkelen voor cardano niet de laatste van zijn soort zal zijn. De technologie die in de maak is kan gemakkelijk ook toegepast worden op andere blockchains. Op deze manier kan een groot aantal blockchains eenvoudig met elkaar verbonden worden.

Volgens de CEO van dcSpark is dit een spannende eerste stap voor Milkomeda. Het team heeft een ambitieuze visie van grote blockchain ecosystemen waarbij verschillende belangrijke blockchains met elkaar in verbinding staan.

De lancering van de Milkomeda sidechain zal plaatsvinden nadat de grote smart contract update live gaat het op het Cardano netwerk. Deze lancering zal niet lang meer op zich laten wachten. Ergens in september zou het dan eindelijk zo ver moeten zijn.

Als alles volgens plan verloopt zal Milkomeda de deuren open zetten voor interoperabiliteit tussen Cardano, Ethereum, Solana (SOL) en andere grote Layer 1 blockchains. Ambitieuze plannen dus.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie