Kevin Schijven Kevin Schijven
18/08/2021 17:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2021 17:18

Cardano (ADA) staking wallets namen met 25% toe en bevatten meer dan 70% van het totale aanbod

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Fundamentele analyse: Blox (CDT), naadloze en veilige ethereum staking

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is dit jaar explosief gegroeid en met de aankomende ‘Alonzo’ update lijkt deze groei vooralsnog flink door te zetten. Dat is ook te zien aan de enorme hoeveelheid ADA die in staking zit, oftewel het vastzetten van cryptocurrencies om liquiditeit te verschaffen in ruil voor beloningen.

Uit gegevens van PoolTool.io blijkt dat inmiddels maar liefst 754.978 ADA staking wallets bestaan. Begin juni waren dat er net 600.000. Dat is dus een toename van meer dan 150.000 nieuwe adressen, oftewel zo’n 25%, in minder dan 3 maanden.

Verder blijkt uit gegevens van PoolTool dat nu maar liefst $45,76 miljard aan ADA wordt gestaked. Dat is maar liefst 71,26% van het totale aanbod van $64,9 miljard. Begin juni lag het totaal nog rond $50 miljard, dat is te verklaren door de recente koersstijging. De ADA koers zakte medio juli bijna terug naar $1.00, maar bereikte enkele dagen geleden alweer $2.22.

De laatste dagen is de koers echter weer teruggezakt naar $2.00, zo’n 19% onder de all-time high (ATH) van 16 mei. De gehele crypto markt zakte echter afgelopen nacht iets omlaag. De recente prijsstijging zorgt ervoor dat cardano nu de derde grootste crypto op de markt is met zijn marktkapitalisatie van $64 miljard. Gisteren was op Crypto Insiders (CI) te lezen dat, ondanks bitcoin (BTC) voor de zesde week op rij een netto uitstroom uit institutionele fondsen zag, cardano producten juist een (kleine) netto instroom zagen.

Gisteren was ook op CI te lezen dat inmiddels maar liefst 6,73 miljoen ether (ETH) ter waarde van $21,5 miljard wordt gestaked in het Ethereum 2.0 depositocontract. Dat is ongeveer 5,7% van de totale omloop van ether. Het is nu het derde grootste staking contract ter wereld, op plek twee vinden we solana (SOL) en op nummer 1 dus cardano.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie