Roy van Krieken Roy van Krieken
17/08/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 14:55

$21,5 miljard aan ether (ETH) vastgezet in Ethereum 2.0 staking contract

icon-altcoins
Altcoin nieuws
$21,5 miljard aan ether (ETH) vastgezet in Ethereum 2.0 staking contract

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

Staken is een proces waar gebruikers een bepaalde hoeveelheid coins of tokens kunnen vastzetten en daarvoor een bepaalde beloning krijgen. Vrijwel iedereen kan staken op een blockchain die draait op een proof-of-stake basis.

Het team achter Ethereum (ETH) is een behoorlijke tijd druk bezig geweest om het mogelijk te maken om op het Ethereum netwerk te staken. Dit is onderdeel van de Ethereum 2.0 update en deze update moest het mogelijk maken dat het netwerk zou verhuizen van proof-of-work naar proof-of-stake. 

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

$21,5 miljard aan staking contracten

Inmiddels is het mogelijk om ether te staken en dit wordt veelvuldig gedaan, zo blijkt uit data van data analyse bedrijf Nansen. Volgens de CEO van Nansen, Alex Svanevik, is het eth2 staking contract de grootste holder van ether. Maar liefst 6,73 miljoen ether staat vast op het staking contract met een marktwaarde van $21,5 miljard.

Hiermee heeft het eth2 staking contract de eerste plek van Wrapped Ethereum (wETH) overgenomen als grootste holder van ether. De vastgezette ether omvat in totaal 5,7% van de totale hoeveelheid ether in omloop.

Op dit moment is het niet mogelijk om vastgezette ether op te nemen. Deze ether blijft op het eth2 staking contract vaststaan totdat de chain-merge van Ethereum en het Eth2 plaatsvindt. Dit zal ergens in 2022 pas plaatsvinden.

Ook staat Eth2 op dit moment op de derde plek van grootste staking contracten binnen de wereld van cryptocurrencies. Op plek 1 staat het staking contract van cardano (ADA) en op plek 2 staat solana (SOL). Interessant om te zien is dat bij beide de totale hoeveelheid coins die wordt vastgezet rond de 70% van de totale omloop ligt. Dit terwijl dit bij eth2 slechts 5,7% is.

Het lijkt er in ieder geval op dat mensen het staken op eth2 wel zien zitten en met een jaarlijkse rente van 5,77% is het voor veel investeerders onbetwist een aantrekkelijke optie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie