Timo Bult Timo Bult
17/08/2021 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 09:54

Cardano (ADA) ziet instroom bij fondsen, bitcoin (BTC) opnieuw in de min

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cardano (ADA) ziet instroom CoinShares fondsen, bitcoin (BTC) opnieuw in de min

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

CoinShares, een investeringsbedrijf dat elke week een update publiceert over alle bitcoin (BTC) en altcoin fondsen, laat weten dat er weer een uitstroom heeft plaatsgevonden. Dit markeert de langste reeks aan wekelijkse uitstromen sinds 2018, zo laat het rapport weten. Toch zijn er een aantal altcoins die juist een instroom zagen!

Het zijn vooral grote investeerders die in fondsen als die van CoinShares investeren. Via dergelijke fondsen is het voor hen namelijk veilig om in crypto te investeren. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over wet- en regelgeving en het veilig bewaren van de crypto. Met de wekelijkse updates van CoinShares kunnen we dus enigszins een idee krijgen van het sentiment onder deze investeerders.

In totaal stroomde er vorige week zo’n $115 miljoen weg bij de fondsen volgens CoinShares. Dit is dus de langste periode van uitstromen sinds 2018, al waren de uitstromen toen heftiger. Het betrof toen uitstromen van 5% van zijn assets under management (AUM). Nu vertegenwoordigen de uitstromen slechts 0,2% van het totaal.

De AUM, wat de totale onderliggende waarde van de fondsen inhoudt, is wel gestegen. Investeringsstrateeg James Buttefill stelt in het rapport: “Het sentiment lijkt te herstellen in de algehele cryptomarkt, afgaande op de recente prijsstijgingen, heeft dit de totale investeringsproduct AUM opgedreven naar $55 miljard, een stijging van 10% week-op-week,”

De grootste uitstroom was bij bitcoin fondsen te zien. $22 miljoen stroomde daar weg. Ethereum (ETH) zag $1,1 miljoen wegstromen en bij de fondsen met meerdere altcoins stroomde $0,3 miljoen weg. Volgens Butterfull is dit de eerste keer sinds juni 2020 dat dit gebeurt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano (ADA) ziet juist instroom

Vorige week stond natuurlijk in het teken van Cardano (ADA). Afgelopen vrijdag werd namelijk eindelijk de lanceerdatum van de Alonzo update bekend gemaakt. Lees in deze column de precieze datum! Dit zorgde voor een zekere hype onder investeerders in aanloop naar vrijdag.

Cardano investeringsproducten zagen namelijk $1,3 miljoen binnen stromen. Het enige andere investeringsproduct dat ook een instroom zag was polkadot (DOT). Die fondsen verwelkomden $300.000 aan nieuw geld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie