Timo Bult Timo Bult
17/08/2021 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 09:54

Cardano (ADA) ziet instroom bij fondsen, bitcoin (BTC) opnieuw in de min

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cardano (ADA) ziet instroom CoinShares fondsen, bitcoin (BTC) opnieuw in de min

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

CoinShares, een investeringsbedrijf dat elke week een update publiceert over alle bitcoin (BTC) en altcoin fondsen, laat weten dat er weer een uitstroom heeft plaatsgevonden. Dit markeert de langste reeks aan wekelijkse uitstromen sinds 2018, zo laat het rapport weten. Toch zijn er een aantal altcoins die juist een instroom zagen!

Het zijn vooral grote investeerders die in fondsen als die van CoinShares investeren. Via dergelijke fondsen is het voor hen namelijk veilig om in crypto te investeren. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over wet- en regelgeving en het veilig bewaren van de crypto. Met de wekelijkse updates van CoinShares kunnen we dus enigszins een idee krijgen van het sentiment onder deze investeerders.

In totaal stroomde er vorige week zo’n $115 miljoen weg bij de fondsen volgens CoinShares. Dit is dus de langste periode van uitstromen sinds 2018, al waren de uitstromen toen heftiger. Het betrof toen uitstromen van 5% van zijn assets under management (AUM). Nu vertegenwoordigen de uitstromen slechts 0,2% van het totaal.

De AUM, wat de totale onderliggende waarde van de fondsen inhoudt, is wel gestegen. Investeringsstrateeg James Buttefill stelt in het rapport: “Het sentiment lijkt te herstellen in de algehele cryptomarkt, afgaande op de recente prijsstijgingen, heeft dit de totale investeringsproduct AUM opgedreven naar $55 miljard, een stijging van 10% week-op-week,”

De grootste uitstroom was bij bitcoin fondsen te zien. $22 miljoen stroomde daar weg. Ethereum (ETH) zag $1,1 miljoen wegstromen en bij de fondsen met meerdere altcoins stroomde $0,3 miljoen weg. Volgens Butterfull is dit de eerste keer sinds juni 2020 dat dit gebeurt.

Mastercard lanceert nieuwe crypto-netwerk in Europa
Mastercard lanceert nieuwe crypto-netwerk in Europa

Cardano (ADA) ziet juist instroom

Vorige week stond natuurlijk in het teken van Cardano (ADA). Afgelopen vrijdag werd namelijk eindelijk de lanceerdatum van de Alonzo update bekend gemaakt. Lees in deze column de precieze datum! Dit zorgde voor een zekere hype onder investeerders in aanloop naar vrijdag.

Cardano investeringsproducten zagen namelijk $1,3 miljoen binnen stromen. Het enige andere investeringsproduct dat ook een instroom zag was polkadot (DOT). Die fondsen verwelkomden $300.000 aan nieuw geld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie