Timo Bult Timo Bult
21/01/2022 09:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 09:08

Cardano DEX SundaeSwap lanceert, netwerk ondervindt meteen overbelasting

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

De langverwachte gedecentraliseerde exchange (DEX) SundaeSwap is eindelijk op het Cardano (ADA) mainnet gelanceerd. En zoals verwacht kregen gebruikers direct te maken met opstoppingen op het netwerk waardoor sommige orders uren op zich lieten wachten. Toch komt er op korte termijn een mogelijke oplossing.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cardano DEX SundaeSwap lanceert

SundaeSwap is al lange tijd in ontwikkeling maar op 15 januari kondigde het project dan eindelijk aan op het mainnet van Cardano te lanceren. De prijs van cardano reageerde op dat moment meteen positief met een stijging van meer dan 30% tot gevolg. Maar dat momentum is de afgelopen dagen afgevlakt.

Bovendien zullen de problemen waar SundaeSwap nu mee te maken heeft ook niet bijdragen aan een positief momentum voor ADA. De uiteindelijke lancering vond gisteren plaats om 22:45 Nederlandse tijd. Vanaf dat moment kunnen gebruikers gebruik maken van het platform, die alle toeters en bellen van een echte DEX zoals Uniswap biedt.

Cardano netwerk op volle toeren

Het directe gevolg van de lancering was dat veel gebruikers direct aan de slag gingen. Terwijl het Cardano netwerk op dat moment al op volle toeren draaide, zorgde de extra belasting voor vertraagde transacties. Er zijn hier en daar meldingen dat transacties vier uur in beslag nemen. Zoals gezegd waren de problemen al voorzien en werden gebruikers onder andere door SundaeSwap zelf gewaarschuwd in aanloop naar de lancering. SundaeSwap CEO Mateen Motavaf benadrukte het gisteren nog maar even in hoofdletters:

“ALS JE ORDER ON-CHAIN IS, ZAL HET WORDEN VERWERKT
BESTELLINGEN MISLUKKEN WEGENS CONGESTIE, WEES GEDULDIG”

Advertentie

Verbetering op komst

Belangrijk om te vermelden is dat het netwerk nog altijd draait, maar transacties zijn dus wel vertraagd. De verwachting is dat het Cardano netwerk op korte termijn op zal schalen. Zo komt er op 25 januari een aanpassing aan de netwerkparameters, zo kondigde Input Output gisteren aan:

In een ask-me-anything (AMA) sessie gisteren laat het SundaeSwap-team weten dat deze aanpassing de doorvoer van transacties kan gaan verdubbelen:

“Zodra de wijziging op de 25e plaatsvindt, verwachten we een meer dan 2x doorvoertoename door alleen de aanpassing van het geheugenverbruik op zich, terwijl aanvullende protocolparameters beschikbaar komen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie