Cardano lanceert Byron reboot, CEO Charles Hoskins zegt dat ADA beste crypto wordt dit jaar

Cardano (ADA) heeft onlangs de zogenaamde ‘Byron reboot’ uitgevoerd. Dat meldt Input Out Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, middels een blogartikel op 30 maart.

De reboot introduceert enkele nieuwe updates voor de blockchain van Cardano ter voorbereiding op de lancering van de Shelley mainnet, de volgende fase van het netwerk.

Het blogartikel meldt dat de Byron reboot “van de grond af aan is opgebouwd” en dat het meer dan 18 maanden heeft gekost om af te krijgen. Tevens meldt IOHK dat het nieuwe design modulair is, wat betekent dat voortaan losstaande onderdelen van het netwerk aangepast kunnen worden zonder de andere onderdelen aan te tasten.

De volgende functionaliteiten zijn onder andere toegevoegd aan het Cardano netwerk: de Cardano explorer, de Cardano node en de Daedalus Flight wallet. Ook zorgt de update ervoor dat het aantal transacties per seconde (TPS) van het netwerk omhoog gaat.

De nieuwe Cardano node zou efficiënter zijn qua geheugenverbruik, waardoor ook gebruikers met oudere hardware kunnen participeren in het netwerk. Dat zou het Cardano netwerk gedecentraliseerder moeten maken.

Charles Hoskins, medeoprichter van Cardano, vraagt ADA hodlers om de ‘pre-release’ versie van de Daedalus Flight wallet te testen. De app is beschikbaar voor macOS, Linux en Windows:

Cardano, een Proof-of-Stake (PoS) network, ondersteunt inmiddels smart contracts, schaalbaarheid, interoperabiliteit en meer. Hoskinson zei onlangs dat het de beste crypto in de wereld wordt dit jaar:

Dus dit is het jaar waarin al die componenten samenkomen en dit is het jaar waarin Cardano in feite zal opstijgen naar de beste cryptocurrency ter wereld. Er zal echt niets op de markt uitkomen dat zo goed is als wat wij dit jaar leveren. Want aan het eind van de dag hebben we het allemaal.

Vorige week lanceerde Cardano nog het ‘Ouroboros Hydra’ protocol, een zogenaamde second layer schalingsoplossing voor het netwerk. Hiermee kunnen transacties off-chain worden uitgevoerd waardoor het netwerk veel meer transacties aankan.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€28.575,30 Kopen
1
Litebit
€28.834,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
€28.898,30 Kopen
3
SATOS
€29.086,40 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...