Home Nieuws Altcoin nieuws Cardano lanceert Byron reboot, CEO Charles Hoskins zegt dat ADA beste crypto...

Cardano lanceert Byron reboot, CEO Charles Hoskins zegt dat ADA beste crypto wordt dit jaar

Cardano (ADA) heeft onlangs de zogenaamde ‘Byron reboot’ uitgevoerd. Dat meldt Input Out Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, middels een blogartikel op 30 maart.

- Advertentie -

De reboot introduceert enkele nieuwe updates voor de blockchain van Cardano ter voorbereiding op de lancering van de Shelley mainnet, de volgende fase van het netwerk.

Het blogartikel meldt dat de Byron reboot “van de grond af aan is opgebouwd” en dat het meer dan 18 maanden heeft gekost om af te krijgen. Tevens meldt IOHK dat het nieuwe design modulair is, wat betekent dat voortaan losstaande onderdelen van het netwerk aangepast kunnen worden zonder de andere onderdelen aan te tasten.

De volgende functionaliteiten zijn onder andere toegevoegd aan het Cardano netwerk: de Cardano explorer, de Cardano node en de Daedalus Flight wallet. Ook zorgt de update ervoor dat het aantal transacties per seconde (TPS) van het netwerk omhoog gaat.

De nieuwe Cardano node zou efficiënter zijn qua geheugenverbruik, waardoor ook gebruikers met oudere hardware kunnen participeren in het netwerk. Dat zou het Cardano netwerk gedecentraliseerder moeten maken.

Charles Hoskins, medeoprichter van Cardano, vraagt ADA hodlers om de ‘pre-release’ versie van de Daedalus Flight wallet te testen. De app is beschikbaar voor macOS, Linux en Windows:

Cardano, een Proof-of-Stake (PoS) network, ondersteunt inmiddels smart contracts, schaalbaarheid, interoperabiliteit en meer. Hoskinson zei onlangs dat het de beste crypto in de wereld wordt dit jaar:

Dus dit is het jaar waarin al die componenten samenkomen en dit is het jaar waarin Cardano in feite zal opstijgen naar de beste cryptocurrency ter wereld. Er zal echt niets op de markt uitkomen dat zo goed is als wat wij dit jaar leveren. Want aan het eind van de dag hebben we het allemaal.

Vorige week lanceerde Cardano nog het ‘Ouroboros Hydra’ protocol, een zogenaamde second layer schalingsoplossing voor het netwerk. Hiermee kunnen transacties off-chain worden uitgevoerd waardoor het netwerk veel meer transacties aankan.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.155,36 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.157,99 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.167,12 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.