Timo Bult Timo Bult
28/03/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2020 15:45

Cardano (ADA) lanceert Ouroboros Hydra protocol, mogelijke oplossing schaalbaarheidsprobleem blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) lanceert en test Ouroboros Hydra protocol, lost mogelijk schaalbaarheidsprobleem blockchain op

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) lijkt een stap dichterbij het oplossen van de schaalbaarheidsproblemen van blockchain-technologie te zijn gekomen. Met de lancering van het off-chain protocol ‘Ouroboros Hydra’ zou Cardano mogelijk meer transacties kunnen verwerken dan bekende betalingsverwerkers als Visa en MasterCard.
Het nieuwe protocol is het resultaat van een vijfjarig onderzoek dat onder andere werd gefinancierd door de Europese Unie. Gebruikers kunnen verbinden met het protocol en zodoende 10 ‘heads’ genereren. Dit zijn in principe kanalen waarover transacties en data uitgewisseld kunnen worden.
Uit simulaties opgezet door de Universiteit van Edinburgh blijkt dat elk Hydra head ongeveer 1.000 transacties per seconde kan verwerken. Volgens Input Output HK (IOHK), het bedrijf dat de ontwikkeling van Cardano leidt, kan dit echter nog worden geoptimaliseerd. In een aankondiging die het naar Cointelegraph stuurde, schrijft het bedrijf:

Met 1000 heads zou het netwerk theoretisch kunnen opschalen naar een miljoen transacties per seconde – veel meer dan de huidige wereldwijde betalingssystemen zoals VISA.

Theoretisch gezien zal het protocol hierdoor niet meer een knelpunt vormen, maar de internetverbindingen van de gebruikers. Aangezien de interacties tussen gebruikers niet constant vast hoeven worden gelegd op de hoofdketen, wordt de blockchain ontzien.
Het onderzoeksteam publiceerde begin maart al het onderzoekdocument voor het nieuwe protocol. Op dit moment wordt het Hydra-protocol uitvoerig getest.
De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie