Home Nieuws Altcoin nieuws Cardano (ADA) lanceert Ouroboros Hydra protocol, mogelijke oplossing schaalbaarheidsprobleem blockchain

Cardano (ADA) lanceert Ouroboros Hydra protocol, mogelijke oplossing schaalbaarheidsprobleem blockchain

Cardano (ADA) lijkt een stap dichterbij het oplossen van de schaalbaarheidsproblemen van blockchain-technologie te zijn gekomen. Met de lancering van het off-chain protocol ‘Ouroboros Hydra’ zou Cardano mogelijk meer transacties kunnen verwerken dan bekende betalingsverwerkers als Visa en MasterCard.

Het nieuwe protocol is het resultaat van een vijfjarig onderzoek dat onder andere werd gefinancierd door de Europese Unie. Gebruikers kunnen verbinden met het protocol en zodoende 10 ‘heads’ genereren. Dit zijn in principe kanalen waarover transacties en data uitgewisseld kunnen worden.

- Advertentie -

Uit simulaties opgezet door de Universiteit van Edinburgh blijkt dat elk Hydra head ongeveer 1.000 transacties per seconde kan verwerken. Volgens Input Output HK (IOHK), het bedrijf dat de ontwikkeling van Cardano leidt, kan dit echter nog worden geoptimaliseerd. In een aankondiging die het naar Cointelegraph stuurde, schrijft het bedrijf:

Met 1000 heads zou het netwerk theoretisch kunnen opschalen naar een miljoen transacties per seconde – veel meer dan de huidige wereldwijde betalingssystemen zoals VISA.

Theoretisch gezien zal het protocol hierdoor niet meer een knelpunt vormen, maar de internetverbindingen van de gebruikers. Aangezien de interacties tussen gebruikers niet constant vast hoeven worden gelegd op de hoofdketen, wordt de blockchain ontzien.

Het onderzoeksteam publiceerde begin maart al het onderzoekdocument voor het nieuwe protocol. Op dit moment wordt het Hydra-protocol uitvoerig getest.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.099,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.164,25 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.165,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.174,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.