Kevin Schijven Kevin Schijven
17/01/2022 10:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 10:55

Cardano schiet ervandoor terwijl rest van de crypto-markt zakt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano analisten zien nieuwe koopzone, verwachten harde ADA stijging

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Er hangt nog altijd veel angst in de cryptocurrency-markt. Afgelopen weekend bleef bitcoin vooral zijwaarts handelen, maar de altcoins zagen wat meer volatiliteit. Gisterenochtend kleurden de meeste koersen groen, maar vandaag ziet het er allemaal wat somberder uit. Behalve een crypto dan, die stijgt momenteel als een raket. De totale marktkapitalisatie daalt echter iets naar $2,17 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum & top 10 crypto in ‘t rood

Terwijl bitcoin maar ietsjes omlaag schommelde in de afgelopen 24 uur, schommelde ethereum (ETH) vannacht toch weer een stukje harder omlaag. Ether verloor gisteren grip op $3.330 en heeft vanochtend moeite om $3.300 terug te pakken waardoor koers 1,5% in de min staat. Analist Minkyu Woo denkt dat andere crypto wellicht harder de komende tijd kunnen stijgen, maar ze zullen niet de twee grootste van hun troon stonen.

Binance coin (BNB) zakt iets harder dan ether. BNB leek gisteren nog even $500 te pakken, maar komt vanochtend op $485 uit, een daling van 3%. Ripple (XRP) daalt iets minder hard en verliest 1,6% van zijn waarde naar $0,77. De rest van de top 10 koersen, solana (SOL), terra (LUNA) en polkadot (DOT), zakken echter alle drie met zo’n 4,5% vandaag

Advertentie

Cardano enige uitschieter

Behalve cardano (ADA) dan. De ADA koers is de enige koers in de top 10 grootste crypto die groen kleurt, maar is ook verreweg de hardste stijger vandaag onder de top 100. De reden voor deze stijging heeft waarschijnlijk te maken met de lancering van de gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) SundaeSwap. Klik hier om daar meer over te lezen.

ADA kon gisteren $1,40 heroveren en brak afgelopen nacht weer uit. ADA staat maar liefst 13% in de plus vandaag en zelfs 32% deze week en komt vanochtend op $1,55 uit. ADA haalt daarmee voor het eerst in maanden de marktkapitalisatie van Solana in.

Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's

Top 100 stijgers

Geen enkele koers trekt zo flink aan als ADA vandaag, maar niet alle koersen kleuren rood. Enkele exchange tokens en non-fungible token (NFT) projecten staat ook lichtjes in de plus. Polygon (MATIC), kucoin token (KCS) en decentraland (MANA) staat zo’n 2,5% in de plus. Litecoin (LTC), axie infinity (AXS), bittorrent (BTT) stijgen met zo’n 4,5%. Monero (XMR) staat 6,5% in de plus en okb (OKB) zelfs 7,5%.

Top 100 dalers

De rest van de markt kleurt echter rood. Kusama (KSM), arweave (AR), internet computer (ICP) staan meer dan 5% in de min. Dogecoin (DOGE), thorchain (RUNE) en loopring (LRC) verliezen meer dan 6% van hun waarde. Curve (CRV) zakt met 7% en kadena (KDA) en oasis network (ROSE) met 8%. Toch staat ROSE meer dan 50% in de plus ten opzichte van een week geleden. Radix (RDX) zakt met 9,5%, pocket network (POKT) met 11% en wonderland (TIME) keldert met maar liefst 23% omlaag. Dat viel ook wel te verwachten na de frappante stijging van vorige week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie