Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
09/09/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2022 15:04

Chainalysis helpt bij terugvinden $30 miljoen na Axie Infinity-hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity lanza un nuevo criptojuego en la App Store

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Blockchain-onderzoeksbedrijf Chainalysis heeft geholpen om $30 miljoen terug te krijgen die dit jaar bij een aanval op Ronin Network en Axie Infinity is gestolen. Het teruggevonden bedrag is slechts een fractie van de 600 miljoen dollar die eerder dit jaar werd gestolen.

Chainalysis onthulde het nieuws op het officiële AxieCon evenement in Barcelona, samen met de publicatie van een blogpost over haar bevindingen. Volgens het bedrijf was Chainalysis in staat om de fondsen te traceren.

Erin Plante, senior onderzoeksdirecteur van Chainalysis, verscheen op Axie Infinity’s AxieCon om het onderzoek te bespreken. Plante vertelde dat Chainalysis, met hulp van andere organisaties, heeft geholpen om 30 miljoen dollar in beslag te nemen van de 600 miljoen dollar die eerder van Ronin Network was gestolen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto hack zal niet de laatste keer zijn

In de blogpost zegt Erin Plante dat deze bedragen werden gestolen door Lazarus Group, een Noord-Koreaanse hacking entiteit gelinkt aan meerdere crypto diefstallen in de afgelopen jaren.

“Met de hulp van rechtshandhavingsinstanties en toonaangevende organisaties in de cryptocurrency-industrie is meer dan $ 30 miljoen aan cryptocurrency in beslag genomen die door Noord-Koreaanse hackers zijn gestolen. Dit is de eerste keer ooit dat cryptocurrency die door een Noord-Koreaanse hackersgroep is gestolen in beslag is genomen, en we zijn ervan overtuigd dat het niet de laatste keer zal zijn.”

Een deel van die fondsen werd gestolen uit Axie Infinity, een populair spel gebouwd op Ronin Network. Axie Infinity is een op Ethereum (ETH) gebaseerd monster-gevechtsspel, en veruit het meest succesvolle crypto-spel tot nu toe, met een totaal non-fungible token (NFT) handelsvolume van meer dan $4 miljard, volgens gegevens van CryptoSlam.

Advertentie

Opbrengst witgewassen met cryptomixer

Hackers stalen afgelopen voorjaar meer dan 600 miljoen dollar van Axie en hebben een groot deel van de opbrengst witgewassen via cryptomixer Tornado Cash. In het crypto nieuws is te lezen dat het Amerikaanse ministerie van Financiën Tornado Cash later sanctioneerde voor het faciliteren van dit soort witwaspraktijken. 

Afgelopen donderdag hebben gebruikers van Tornado Cash een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie van Financiën naar aanleiding van deze sancties. 

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie