Kevin Schijven Kevin Schijven
08/01/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2020 15:45

Chainlink (LINK) steeg vandaag flink in waarde, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chainlink (LINK) steeg vandaag flink in waarde, dit is waarom

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Chainlink (LINK) is op 8 januari veruit de sterkst stijgende cryptocurrency op de markt. Op het moment van schrijven toont de altcoin een groei van 7% in de afgelopen 24 uur, echter stond de altcoin eerder vandaag maar liefst 16% in de plus.
De koers van Chainlink is gestegen naar een waarde van $2,33 op het moment van schrijven en is daarmee de 50 dagen simple moving average (SMA) doorbroken en test het zelfs de 100 SMA. Het is momenteel de 16e grootste cryptocurrency op de markt qua marktkapitalisatie.
Chainlink is een op Ethereum (ETH) gebaseerd smart contracts-platform dat gebruikmaakt van zogenaamde oracles die data op de blockchain verbindt met off-chain data.
Maar wat heeft deze plotselinge stijging veroorzaakt? Een verklaring is wellicht de aankondiging van de samenwerking met 2Key Network op 3 januari:


2Key Network is een Layer-2 schaalbaarheidsoplossing dat het Smart Links platform heeft ontwikkeld. Als gevolg van de samenwerking is Chainlink geïntegreerd als een netwerknavigator. Ook kondigde Chainlink op 27 december aan dat het samenwerkt met Loopring, een gedecentraliseerde exchange protocol:


Chainlink zag vorig jaar ook een aantal sterke stijgingen. In de maand juni, toen bitcoin (BTC) zijn hoogtepunt van 2019 bereikte, steeg LINK zelfs met 250%. In oktober zag de altcoin wederom een stijging van maar liefst 45%. De verwachting is dat Chainlink wellicht de komende tijd nog door zal groeien.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie