Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2019 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2019 14:50

Chainlink (LINK) stijgt met meer dan 250% in juni en met meer dan 1000% in 2019

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Na de crypto winter van 2018 toont 2019 een totaal ander beeld. De koers van bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency op de markt, is met meer dan 200% gestegen dit jaar. Het grootste deel van de altcoins blijft echter achter liggen.
Dat geldt niet voor chainlink (LINK). Chainlink toont alleen al in de maand juni een stijging van meer dan 250% en een stijging van meer dan 1000% over geheel 2019! De prijs van chainlink lag rond de jaarwisseling op zo’n $0,29. Op 29 juni piekte de prijs van LINK kort rond de $4,45.
Chainlink heeft inmiddels een marktkapitalisatie van meer dan $1,2 miljard bereikt en staat nu op de zeventiende plaats van grootste cryptocurrencies op de markt. De altcoin is concurrenten als IOTA (MIOTA), Cosmos (ATOM) en Ethereum Classic (ETC) voorbijgeschoten en komt erg dicht in de buurt van NEO (NEO) en Dash (DASH).
De enige andere altcoin die een dergelijke stijging dit jaar heeft laten zien is litecoin (LTC). De prijs van LTC is dit jaar met zo’n 300% gestegen, maar de enige altcoin die op 5 juli groen kleurt is de dogecoin (DOGE). Crypto Insiders meldde eerder vandaag dat de waarde van DOGE met zo’n 35% is gestegen nadat cryptocurrency exchange Binance aangekondigd had de altcoin te noteren.
Chainlink is een op Ethereum gebaseerd smart contracts-platform dat gebruik maakt van zogenaamde oracles die data op de blockchain verbindt met off-chain data.
Een aantal factoren heeft waarschijnlijk voor de koersstijging van Chainlink gezorgd. Zo kondigde Google vorige maand aan dat het gaat samenwerken met Chainlink voor de ontwikkeling van hybride dApps (decentrale applicaties). Vorige week noteerde Coinbase Pro chainlink op de exchange. Tevens wordt er gespeculeerd dat de prijs omhoog wordt gedreven door een hoge mate van FOMO (fear of missing out).
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie