cryptocurrency_exchange_binance_noteert_dogecoin_DOGE

Cryptocurrency exchange Binance noteert dogecoin (DOGE)!

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft aangekondigd dat het de dogecoin (DOGE) gaat noteren op de exchange. Dat meldt het bedrijf op 5 juli op Twitter:

De beruchte op een meme gebaseerde dogecoin werd in 2013 gecreëerd als een grap in een markt die werd gedomineerd door controverses. Inmiddels is de token gegroeid tot een meer serieuze cryptocurrency.

De dogecoin zal vandaag beschikbaar zijn vanaf 14:00 Nederlandse tijd op de Binance exchange. DOGE zal verhandelbaar zijn tegen de Binance Coin (BNB), bitcoin (BTC), tether (USDT), USC Coin (USDC) en de Paxos Standard Token (PAX).

Het nieuws van de notering heeft gelijk een enorme impact op de koers van dogecoin. De prijs van dogecoin is na de aankondiging met maar liefst zo’n 35% gestegen. Op het moment van schrijven ligt de waarde van dogecoin rond de $0,00439. De altcoin staat momenteel op plek 27 de lijst van grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

Toevallig werd Vitalik Buterin, oprichter en CEO van ethereum (ETH), gisteren op Twitter gevraagd wat hij van dogecoin vindt. Buterin antwoordde dat hij “erg pro-Dogecoin” is:

Een paar dagen eerder schreef dezelfde fan op Twitter dat een aanstaande rally van dogecoin iedereen zal verbazen. John McAfee, miljardair en bekend bitcoin bull, gaf aan dat hij het daarmee eens is:

In april dit jaar werd Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, als grap benoemd tot CEO van Dogecoin nadat hij op Twitter schreef dat de dogecoin misschien zijn favoriete cryptocurrency is:

Binance kondigde eerder deze week aan dat het binnenkort bitcoin futures gaat aanbieden. Vorige week bleek dat de exchange in gesprek is met Facebook omtrent de nieuw Libra cryptocurrency.

Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.870,73 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.852,96 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.844,52 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.852,90 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.772,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.908,60 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.823,93 Kopen
Laatste nieuws