Timo Bult Timo Bult
08/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2019 14:45

Waarom steeg chainlink (LINK) minstens 45% in waarde?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom steeg chainlink (LINK) minstens 45% in waarde?

Chainlink (LINK) wist de afgelopen week sterk in waarde te stijgen. Er zijn verschillende mogelijke redenen voor de plotselinge stijging. Zo kondigde het project aan dat het de samenwerking aan gaat met grote namen als Hyperledger en Intel.
De afgelopen week steeg LINK van een waarde van $1,79 naar een waarde van $2,60 op het moment van schrijven. De altcoins komt daardoor op de 15e plek terecht in de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, een record voor het project. Het is hiermee een van de best presterende altcoins van de afgelopen periode. Waar komt die stijging opeens vandaan?
Afgelopen maandag presteerden Chainlink, Intel en Hyperledger, een nieuw “Trusted Computation Framework”. Dit raamwerk gebruikt publieke blockchain-technologie in combinatie met Chainlink’s oracles om de adoptie van blockchain door grote bedrijven te stimuleren door het gemakkelijker te maken om blockchain-technologie in te zetten. Zo legt Intel in een blogpost uit:

[Het nieuwe raamwerk] stelt een ontwikkelaar in staat om complexe transacties lokaal of in cloudgebaseerde virtuele machines (VM’s) uit te voeren, buiten het distributed ledger. Eenmaal voltooid, kunnen de resultaten van deze transacties worden teruggeboekt naar de distributed ledger. Deze aanpak helpt bij het verbeteren van transactiedoorvoer en privacy terwijl de gegevensbelasting op de distributed ledger wordt verminderd.

Daarnaast kondigde Chainlink ook zogenaamde “Mixicles” aan. Dit zijn op privacy-gerichte oracles voor op Ethereum-gebaseerde gedecentraliseerde financiële oplossingen, ook wel decentralized finance (DeFi) genaamd. Ondanks het feit dat de ontwikkeling nog in zijn kinderschoenen staat kunnen deze Mixicles de waarde van Chainlink op de lange termijn sterk doen laten stijgen.
Al met al komt het erop neer dat Chainlink onderwerp is van een aantal positieve ontwikkelingen. Het lijkt erop dat vooral de samenwerking met giganten als Hyperledger en Intel een positieve invloed hebben gehad op de LINK-koers.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie