Wessel Kersting Wessel Kersting
13/11/2021 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:16

Chiliz (CHZ) koers stijgt met 15% door deze tweet van de CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chiliz_CHZ_koers_stijgt_met_15%_door_deze_tweet_van_de_CEO

De non-fungible token (NFT) sector is dit jaar erg populair geworden. Er zijn miljoenen verschillende NFT’s die per dag verhandeld worden. Het is dus geen wonder dat NFT platformen ook dit jaar goed wisten te presteren. Een van die platformen is Chiliz (CHZ).

Chiliz is met zijn cryptocurrency $CHZ dé digitale valuta voor sport en entertainment. De coin kan gebruikt worden op het blockchain gebaseerde sportentertainment-platform Socios, waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan het bestuur van hun favoriete sportclubs. Door samenwerkingen met grote sportclubs heeft Chiliz een prominent plekje kunnen bemachtigen in de top-100 cryptocurrency lijst. Zo hebben voetbalclubs als PSG, Juventus en Barcelona al hun eigen club token. Messi krijgt zelfs een deel van zijn salaris uitbetaald in de PSG token.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Chiliz 5.000% stijging

Chiliz heeft een geweldig jaar achter de rug. De koers hing begin van dit jaar rond de $0,018 en steeg in slechts 2,5 maanden naar de all-time high (ATH) van $0,97. Dit is een stijging van ongeveer 5.000%. De koers heeft echter na deze ATH een flinke correctie doorgemaakt van op z’n hoogst 80% en trade al maanden zijwaarts.

Toch is er licht aan het eind van deze zijwaartse tunnel. De koers is namelijk door de neerwaartse weerstandslijn gebroken en zoekt nu de weg naar boven weer op. Rond eind oktober werd de weerstandslijn getest en gebroken. De koers schoot na deze breakout met zo’n 85% de lucht in. De coin lijkt ook nog niet te willen stoppen en maakte een stijging door in de afgelopen 24 uur van 15% en een stijging van 22% in de afgelopen maand, volgens CoinMarketCap.

Advertentie

Genoeg in de pijplijn voor CHZ!

De meest recente stijging is te verklaren doordat Alexandre Dreyfus, de CEO van Chiliz, een tweet plaatste waarin hij aangaf dat er een samenwerking aangegaan wordt met meer dan 80 verschillende sporteigendommen. Daarnaast geeft Dreyfus aan dat ze bezig zijn met het verbeteren van hun product en het opzetten van een wereldwijde reclamecampagne. Er is dus genoeg om naar uit te kijken voor CHZ hodlers!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie