Kevin Schijven Kevin Schijven
12/08/2021 19:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 19:25

Lionel Messi ontvangt naar verluidt $30 miljoen bonus in PSG fan tokens, PSG koers schoot 160% omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Lionel Messi ontvangt naar verluidt $30 miljoen bonus in PSG fan tokens, PSG koers schoot 160% omhoog

Lionel Messi, de Argentijnse topvoetballer, werd deze week gepresenteerd bij zijn nieuwe voetbalclub: Paris Saint-Germain. Als onderdeel van zijn tweejarige contract ontvangt hij een jaarsalaris van maar liefst $41 miljoen en naar verluidt ontvangt hij ook nog eens een berg aan cryptocurrency als bonus.

Het gaat dan om de zogeheten PSG fan tokens van Paris Saint-Germain. Dat zouden anonieme bronnen van de voetbalclub bevestigd hebben aan persbureau Reuters op 12 augustus.

De PSG tokens zouden onderdeel zijn van een “welkomstpakket” voor Messi en zijn naar schatting maar liefst 25 tot 30 miljoen euro waard. Dat bedrag is echter niet bevestigd, de voetbalclub zou alleen gezegd hebben dat het om een “significant” bedrag gaat. Messi is de eerste voetbalspeler ter wereld die fan tokens ontvangt als onderdeel van zijn tekenbonus, zegt Socios.com

Socios.com is het platform voor deze fan tokens en ondersteunt inmiddels een groot aantal Europese voetbalclubs. Het platform is tevens uitgever van de bekende crypto chiliz (CHZ). Socios.com meldt dat in de dagen nadat de deal met Messi bekend werd gemaakt, het handelsvolume van PSG tokens maar liefst $1,2 miljard bereikte.

Geruchten omtrent de deal kwamen al vorige week naar buiten, dat is te zien aan de plotseling koersstijging van PSG. De afgelopen maanden zag de PSG token nauwelijks volume, maar dit begon vanaf 5 augustus hard te stijgen. De prijs bereikte op 10 augustus een piek van $58,04 na een stijging van zo’n 160%, maar is sindsdien teruggezakt naar $39,21. Het lijkt er dus op dat hier sprake was van een “buy the rumour, sell the news” effect. Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz en Socios.com, zegt:

“Paris Saint-Germain plukt de vruchten van hun gedurfde aanpak en ik geloof dat dit het begin kan zijn van een nieuwe trend, aangezien Fan Tokens en Socios.com een ​​steeds prominentere rol spelen in de sport op het allerhoogste niveau.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie