Kevin Schijven Kevin Schijven
12/08/2021 19:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 19:25

Lionel Messi ontvangt naar verluidt $30 miljoen bonus in PSG fan tokens, PSG koers schoot 160% omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Lionel Messi ontvangt naar verluidt $30 miljoen bonus in PSG fan tokens, PSG koers schoot 160% omhoog

Lionel Messi, de Argentijnse topvoetballer, werd deze week gepresenteerd bij zijn nieuwe voetbalclub: Paris Saint-Germain. Als onderdeel van zijn tweejarige contract ontvangt hij een jaarsalaris van maar liefst $41 miljoen en naar verluidt ontvangt hij ook nog eens een berg aan cryptocurrency als bonus.

Het gaat dan om de zogeheten PSG fan tokens van Paris Saint-Germain. Dat zouden anonieme bronnen van de voetbalclub bevestigd hebben aan persbureau Reuters op 12 augustus.

De PSG tokens zouden onderdeel zijn van een “welkomstpakket” voor Messi en zijn naar schatting maar liefst 25 tot 30 miljoen euro waard. Dat bedrag is echter niet bevestigd, de voetbalclub zou alleen gezegd hebben dat het om een “significant” bedrag gaat. Messi is de eerste voetbalspeler ter wereld die fan tokens ontvangt als onderdeel van zijn tekenbonus, zegt Socios.com

Socios.com is het platform voor deze fan tokens en ondersteunt inmiddels een groot aantal Europese voetbalclubs. Het platform is tevens uitgever van de bekende crypto chiliz (CHZ). Socios.com meldt dat in de dagen nadat de deal met Messi bekend werd gemaakt, het handelsvolume van PSG tokens maar liefst $1,2 miljard bereikte.

Geruchten omtrent de deal kwamen al vorige week naar buiten, dat is te zien aan de plotseling koersstijging van PSG. De afgelopen maanden zag de PSG token nauwelijks volume, maar dit begon vanaf 5 augustus hard te stijgen. De prijs bereikte op 10 augustus een piek van $58,04 na een stijging van zo’n 160%, maar is sindsdien teruggezakt naar $39,21. Het lijkt er dus op dat hier sprake was van een “buy the rumour, sell the news” effect. Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz en Socios.com, zegt:

“Paris Saint-Germain plukt de vruchten van hun gedurfde aanpak en ik geloof dat dit het begin kan zijn van een nieuwe trend, aangezien Fan Tokens en Socios.com een ​​steeds prominentere rol spelen in de sport op het allerhoogste niveau.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie