Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Constantinople upgrade van de Ethereum blockchain heeft officieel nieuwe datum

De datum voor de Constantinople-upgrade van het Ethereum-netwerk is officieel vastgesteld. Constantinople zal op 28 februari een aantal verbeteringen doorvoeren om onder andere de efficiëntie van de Ethereum blockchain te verbeteren.

Constantinople zou oorspronkelijk in januari geactiveerd worden, echter werd er een kwetsbaarheid in de code ontdekt. Daardoor zou een hacker constant ETH van een smart contract kunnen blijven vragen door vervalste informatie over het saldo van zijn ETH wallet aan het smart contract te geven. Dit wordt ook wel een reentry attack genoemd.

- Advertentie -

De code van de hard fork is nu door een derde partij nagekeken, en is als het goed is helemaal waterdicht. Voordat de upgrade daadwerkelijk live gaat wordt het eerst op het testnet getest. Daarna zal de upgrade geactiveerd worden op de mainchain. Grote exchanges zoals Binance en Huobi zullen het proces samen met Ethereum monitoren om er zeker van te zijn dat Constantinople goed verloopt.

Ook de difficulty bomb wordt door de upgrade voor 12 maanden uitgesteld. De difficulty bomb zal er uiteindelijk voor zorgen dat miners niet meer verder kunnen minen zodra Ethereum overstapt op het Proof-of-Stake (PoS) algoritme. Aangezien dit algoritme nog niet wordt geïmplementeerd met Constantinople wordt de bomb voor 12 maanden uitgesteld.

Nog een aanpassing die wordt doorgevoerd is de aanpassing van de block rewards. Die gaan van 3 ETH naar 2 ETH.

Degene die ethereum in hun wallet hebben staan hoeven niets te doen. De grote exchanges zullen hun nodes namelijk upgraden naar de nieuwste software en ETH-houders zullen er dus niets van merken. Mocht je zelf een node hebben, dan dien je de software te upgraden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.373,83 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.373,83 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...