Rico Engelbarts
16/01/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2019 13:00

Ethereum hard fork Constantinople uitgesteld vanwege beveiligingsprobleem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_Constantinople_update_uitgesteld_vanwege_beveiligingsprobleem

Foto: leksiv/Shutterstock

Het ontwikkelingsteam van Ethereum heeft de Constantinople hard fork uitgesteld. Er zou namelijk een beveiligingsprobleem zijn ontdekt in de nieuwe versie van de Ethereum-blockchain.
Smart contract auditor Chain Security ontdekte het probleem en meldde het meteen aan het Ethereum-team. Als gevolg van het probleem zou een zogenaamde reentry attack mogelijk zijn geweest.
Een reentry attack is een aanval waarbij iemand de secure treasure sharing service op de Ethereum-blockchain misbruikt. De service staat gebruikers toe om met meer personen tegelijk een bedrag te ontvangen, waarover vervolgens een overeenkomst kan worden gesloten over hoe dat bedrag te verdelen onder de deelnemende partijen.
Tijdens een reentry attack kan de aanvaller middels een nep contract de ETH die eigenlijk voor iemand anders bestemd was naar zijn eigen wallet laten verzenden. Na de ontdekking van het probleem werd er meteen een noodupdate uitgegeven om te voorkomen dat de hard fork doorgezet zou worden.
ChainSecurity ontdekte de fout in de nieuwe versie van de blockchain, maar smart contracts op de huidige versie van de Ethereum-blockchain zouden geen gevaar lopen. Wel moeten ETH-gebruikers opletten met het verzenden van ETH, aangezien sommige cryptocurrency exchanges de noodupdate nog moeten uitvoeren.
De ETH-koers zakte een aantal procenten als gevolg van de ontdekking van de bug, maar het is goed nieuws dat de fout nu, voordat de hard fork zou worden uitgevoerd, is ontdekt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie