Kevin Schijven Kevin Schijven
11/11/2022 10:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2022 10:40

Crypto bounce: XRP, ethereum, solana, chiliz, FTX maken enorme stuiter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto markt maakt enorme stuiter, deze koersen stijgen tot 30%

Foto: sukrit3d/Shutterstock

Het is een opvallend groene dag op de crypto-markt. De koersen van de meeste cryptocurrencies zien een kleine opleving na het FTX drama en de lager dan verwachte inflatiecijfers in de VS.

Desondanks lijkt deze stuiter mogelijk van korte duur te zijn. De meeste koersen staan alsnog diep in het rood ten opzichte van enkele dagen geleden en we hebben mogelijk nog niet alle gevolgen gezien van het fiasco. De totale marktkapitalisatie ligt nog onder $1 biljoen, maar stijgt met 4,2% naar $909 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijgt na CPI

Bitcoin (BTC) zakte helemaal naar $15.600 door het FTX fiasco, al waren er tekenen dat de koers al op het punt stond om te dalen. Momenteel hangt de BTC prijs rond $17.400 en staat daarmee zo’n 3,8% in de plus vandaag.

Echter sturen ondertussen investeerders hun BTC naar exchanges, waarschijnlijk om te verkopen. Daarnaast komt de zogeheten funding rate op het laagste punt dit jaar uit. Dat duidt op investeerders die op lagere prijzen gokken, maar kan ook leiden tot een short squeeze, het tegenovergestelde van de long squeeze van enkele dagen geleden.

Advertentie

Ethereum trekt iets sterker aan

Ethereum (ETH) trekt weer iets sterker aan dan bitcoin en staat met een prijs van $1.278 vandaag al 7,2% in de plus. Veel analisten lijken dan ook meer bullish te zijn over ETH dan BTC momenteel, al kan de koers eerst nog dieper corrigeren.

Cryptobeleggers kopen legendarische Dogecoin en Shiba inu meme
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

BNB en XRP stijgen ook fors

Ook binance coin (BNB) staat zo’n 7% in de plus, maar lijkt nog geen grip op de $300 te krijgen. Ripple (XRP) maakt een iets sterkere stuiter en staat met $0,39 vandaag al 8,5% in de plus. Er lijkt echter nog veel weerstand rond de $0,4 te hangen.

Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

MATIC, SOL, FTT, CHZ maken flinke bounce

Polygon (MATIC) maakt nog een sterkere stuiter en staat met $1,08 vandaag maar liefst 17% in de plus. MATIC is zelfs een van de enige koersen op de markt die nog groen kleurt ten opzichte van een week geleden.

Dan hebben we natuurlijk nog solana (SOL), een van de hardste dalers deze week. SOL maakt een forse stuiter, staat vandaag ruim 24% in de plus en komt op $17,7 uit. Desondanks staat SOL deze week alsnog 43% in de min.

Ook de FTT token van FTX staat vandaag 25% in de plus en duwt momenteel tegen weerstand rond $3,5 aan. Desalniettemin staat FTT maar liefst 86% in de min deze week.

Toch is er een koersrs in de crypto top 100 die nog een sterkere stuiter maakt: chiliz (CHZ). De CHZ is flink aan het stijgen en probeert momenteel door $0,23 te breken waarmee koers vandaag 26% in de plus staat. De stijging lijkt enigszins met het aankomende FIFA wereldkampioenschap in Qatar te maken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie