Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2023 09:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 09:42

Crypto in groen: Cardano neemt leiding, deze munten stijgen nog harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto prijsvoorspelling: Experts verwachten 100% stijging

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving en die volgt direct nadat de Amerikaanse Senaat de schuldenplafond deal heeft aangenomen. Opvallend is dat altcoins vandaag het voortouw nemen.

Het zijn vooralsnog echter geen hele grote percentages waarmee de meeste koersen stijgen en ze zitten dan ook nog voornamelijk in hetzelfde bereik als de afgelopen maanden. Desondanks herovert de totale marktkapitalisatie vanochtend de $1,190 biljoen na een stijging van 1,4%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin weer net boven $27.000

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen nacht eerst nog $26.500 aan maar schoot vervolgens door de $27.000 en stoeit momenteel met weerstand rond $27.150. Daarmee staat de koers vandaag 0,8% in de plus. Analisten zijn momenteel weer zeer verdeeld en vrezen dat een diepere pullback mogelijk alsnog volgt. Dit zijn dan belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden:

Advertentie

Ethereum nog net onder $1.900

Ethereum (ETH) presteert wederom ietsjes sterker dan bitcoin, maar lukt nog niet om de $1.900 te heroveren en komt al rond $1.895 weerstand tegen. Toch is  de ETH koers daarmee in de afgelopen 24 uur met 1,6% gestegen.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cardano hardste stijger in crypto top 10

Binance coin (BNB) blijft nog iets achter maar steeg ook flink afgelopen nacht. Met een prijs van $307,6 staat BNB 1% in de plus. Dogecoin (DOGE) stijgt met 1,1% en komt weer boven $0,072 uit. Polygon (MATIC) staat al 1,6% in de plus en komt ruim boven $0,9 uit.

Ripple (XRP) kwam kort boven $0,52 uit, maar zakt momenteel terug naar $0,515. Toch staat XRP hiermee al 1,9% in de plus. Litecoin (LTC) maakte gisterenavond al een forse stijging en schommelt sindsdien rondom $95 en staat ook 1,9% in de plus.

Solana (SOL) trekt nog iets sterker aan en stijgt met maar liefst 2,6% naar $21,2. Cardano (ADA) neemt vandaag het voortouw en is de sterkste stijger uit de top 10. De ADA koers komt momenteel rond $0,374 uit waardoor de koers 2,9% in de plus staat vandaag.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XDC hardste daler crypto top 100

Niet alles kleurt echter groen vandaag. Enkele koersen, die eerder deze week hard stegen, staan vandaag iets in de min. Zo daalt iota (MIOTA) met 1,7% en graph (GRT) met 1,8%. XDC network (XDC), de koers die woensdag en donderdag het hardst steeg, is vandaag de grootste verliezer. XDC zakt met 8,5% naar $0,0364.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Injective hardste stijger crypto top 100

Dan hebben we nog een handjevol forse stijgers in de top 100. Aptos (APT), sandbox (SAND) en maker (MKR) staan zo’n 5% in de plus. Woo network (WOO) stijgt met 6% en filecoin (FIL) zelfs met 7%.

Lido (LDO) stijgt al met 7,1% en arbitrum (ARB) schoot zojuist hard omhoog waardoor de koers 8% in de plus staat. Injective (INJ) is echter veruit de grote winnaar van de dag uit de top 100. De INJ koers komt momenteel rond $8,1 uit en staat daarmee bijna 11% in de plus vandaag.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie