Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 16:30

Crypto investeerder verliest bizarre geldsom aan populaire scam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin koers steeg in 1 week 37%: Nu komt de uitdaging

Foto: T.Dallas/Shutterstock

Crypto scams blijven een van de grootste zorgen in de snelgroeiende digitale financiële wereld. Recentelijk is een anonieme crypto-investeerder het slachtoffer geworden van een frauduleuze praktijk waarbij hij een verbluffende $4,46 miljoen aan crypto binnen seconden verloor. Een tragisch verhaal dat nogmaals laat zien dat crypto beleggers altijd op hun hoede zouden moeten blijven.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

“USDT approval mining scam” in detail

Volgens een rapport van Scam Sniffer gebeurde deze crypto scam slechts een minuut nadat de investeerder 4,46 miljoen USDT stablecoins had opgenomen van de Kraken exchange. Met behulp van gegevens van Etherscan identificeerde Scam Sniffer dat de oplichters hun slachtoffers benaderden met een vervalst walletadres dat eruitzag alsof het afkomstig was van de Coinone cryptocurrency mining exchange.

Deze vorm van oplichting wordt ook wel approval mining scamming genoemd.

Peckshield, een ander blockchain beveiligingsbedrijf, heeft dieper ingezoomd op deze crypto scam. Ze rapporteren dat de oplichters alle USDT tokens al hebben geruild voor de DAI stablecoin via de Tokenlon decentralized finance (DeFi) exchange. Vervolgens verdeelden de oplichters de buit en stuurden ze iets meer dan 1 miljoen DAI naar vier verschillende walletadressen. 

Advertisement

Alarmerende crypto scam cijfers 

Dune Analytics rapporteert dat deze specifieke vorm van oplichting zich ontwikkelt tot een plaag. Geloof het of niet, deze scams lokken volgens Dune meer mensen in de crypto-wereld dan legitieme crypto-bedrijven. Deze scams beginnen vaak met een onschuldig ogend bericht aan hun doelwitten via email of andere online platforms. Na het leggen van contact proberen de oplichters vertrouwen op te bouwen en lokken ze hun slachtoffers in een frauduleus cryptocurrency schema.

Het rapport toont aan dat er sinds september 2021 al meer dan $330 miljoen is gestolen van bijna 22 duizend slachtoffers door middel van USDT approval mining scams.

Crypto scams zijn niet nieuw. Zelfs Mark Cuban, de bekende miljardair, verloor onlangs ongeveer $870.000 aan activa nadat hij zonder het te weten op een phishing-link had geklikt. Het is duidelijk dat crypto scams nog altijd de normaalste zaak van de wereld zijn in de crypto sector.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement