Kevin Schijven Kevin Schijven
06/03/2023 11:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2023 11:09

Crypto markt begint week in rood: dit zijn de hardste stijgers en dalers

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt begint week in rood: dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het was niet een bepaald spannend weekend voor de crypto markt. Vrijwel alle koersen zaten vast en bewogen voornamelijk zijwaarts. Op enkele uitzonderingen na, kleuren vanochtend echter de meeste koersen uit de top 100 toch weer rood. De totale marktwaarde van crypto zakt dan ook met 0,5% naar $1,07 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers hangt rond $22.400

Na de forse daling van afgelopen week, hield bitcoin (BTC) tijdens het weekend stand rondom de $22.400. Ook op het moment van schrijven komt bitcoin weer precies op deze prijs uit. Toch kan het nog een volatiele week worden voor de BTC koers door deze 5 factoren.

Advertentie

Ook ethereum koers blijft hangen

Hetzelfde zien we terug met de ethereum (ETH) koers. Ether zakte afgelopen week naar $1.565 en hangt daar nog steeds. Ondertussen valt het wel op dat de non-fungible token (NFT) markt, op zowel Ethereum als Bitcoin, de laatste tijd weer sterk opleeft. Dat komt waarschijnlijk door de lanceringen van Ordinals en Blur.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 in de min met XRP als hardste daler

De rest van de top 10 ziet er echter al een stuk roder uit vandaag. Zo zakt cardano (ADA) met 1,6% naar $0,334. Polygon (MATIC) verliest 1,5% van zijn waarde en komt op $1,12 uit. Binance coin (BNB) daalt met 1,9% naar $285. Dogecoin (DOGE) staat 2,2% in de min vandaag en komt rond $0,074 uit.

Ripple (XRP) is echter de hardste daler uit de top 10 vandaag en zakt met 2,5% naar $0,365. Vanochtend deelden de analisten van Crypto Insiders een nieuwe XRP analyse uit de Premium omgeving.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

In de top 100 vinden we vergelijkbare rode cijfers vandaag. Echter staan neo (NEO), the graph (GRT) en quant (QNT) al meer dan 4% in de min. Lido (LDO) zakt met 5,5%, singularitynet (AGIX) met 6% en dash (DASH) met 6,5%. Trust wallet (TWT) is echter de grote verliezer vandaag en zakt met 7% naar $1,28.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Decentraland hardste stijger crypto top 100

Tot slot hebben we nog enkele groene uitzonderingen in de top 100. DeFi projecten op Ethereum als maker (MKR) en synthetix (SNX) staan vandaag zo’n 3% in de plus. Curve (CRV) staat samen met stacks (STX) vandaag 3,5% in ’t groen. Gmx (GMX) kon vanochtend even hard stijgen en staat 3,6% in de plus. Decentraland (MANA) schoot zojuist hard omhoog, doorbrak de $0,6 en staat daarmee vandaag 3,8% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie