Kevin Schijven Kevin Schijven
06/03/2023 09:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2023 09:21

5 factoren die deze week cruciaal zijn voor de bitcoin koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte donderdagnacht de snelste duik in vier maanden en zakte met meer dan 5% in minder dan 30 minuten. Sindsdien hangt de koers rond $22.400 en zag opvallend weinig beweging gedurende het weekend. Bitcoin maakte zaterdag even een schommeling tussen $22.200 en $22.600, maar komt op het moment van schrijven weer uit op $22.408 op Binance en €21.050 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,1% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $433 miljard en de dominantie op 42,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 48 (Neutral).

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat belooft deze week voor bitcoin?

De bitcoin koers zit momenteel in de “chop zone” volgens analist Skew. Zoals hij hieronder aangeeft, zijn de komende dagen mogelijk bepalend voor welke richting bitcoin opslaat. Enige zwakte zou kunnen leiden tot hertest van de $19.000.

Advertentie

Valt Silvergate deze week om?

De duikvlucht van vorige week werd waarschijnlijk veroorzaakt door de problemen bij Silvergate. We hebben echter nog niet het einde van dit verhaal gezien en er wordt gespeculeerd dat de crypto bank deze week zal omvallen.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuwe macrocijfers deze week

Ook qua macro-economische ontwikkelingen is het weer een volle week. Zo hebben we aanstaande dinsdag en woensdag nieuwe toespraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell. Ook volgen werkloosheidscijfers van de VS op donderdag (jobless claims) en vrijdag (unemployment rate).

Ook volgt nog de Chinese consumentenprijsindex (CPI) deze week waar de economische situatie momenteel iets hoopvoller is. De volatiliteit op de markt kan met al deze factoren samen dus weer snel toenemen deze week.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin mining difficulty

Tevens wordt over ongeveer vier dagen de bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, aangepast. Momenteel wordt slechtst een verhoging van ongeveer 1% verwacht, maar dat is alsnog naar een nieuw record. De concurrentie en dus de hash rate blijven alsmaar toenement, en daarmee neemt de druk op miners waarschijnlijk ook weer iets toe.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stablecoin instroom naar exchanges

Cryptoquant analist Jaybot meldt dat hij een enorme instroom van stablecoins naar exchanges ziet plaatsvinden. Dat kan mogelijk een bullish signaal zijn voor de BTC koers, aangezien investeerders dit normaliter doen om hun stablecoins weer voor speculatieve crypto in te wisselen. Dat betekent dat hun koopkracht toeneemt.

https://twitter.com/cryptoquant_com/status/1632584287286591488

Crypto ontbijt: Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie