Thom Derks Thom Derks
05/03/2023 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2023 13:18

Crypto bank Silvergate valt binnen een week om, zegt bekende belegger

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bankencrisis leidt tot jacht op crypto 'compliance' personeel

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Deze week kwam naar buiten dat er grote problemen zijn bij crypto bank Silvergate. Als je het aan Mark Cohodes vraagt, de man die Silvergate al vanaf afgelopen jaar aanvalt, dan moet de bank al binnen zeven dagen haar deuren sluiten. Eerder op maakte de bank al bekend dat het een belangrijk handelsplatform voor crypto exchanges moest sluiten en de kredietbeoordeling van de bank is ook stevig gedaald.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Silvergate CEO ‘moet de bak in’

Als het aan Cohodes ligt, dan is Silvergate een publiek verhandelbare criminele organisatie en hoort CEO Alan Lane in de gevangenis. “Ik zou verbaasd zijn als de bank volgende week gewoon weer zijn deuren opent”, aldus Cohodes tegenover The Block.

Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat Cohedes momenteel short zit op het aandeel van Silvergate en dat hij er baat bij heeft als de bank omvalt. Wat dat betreft is het goed voor zijn portemonnee om zoveel mogelijk onrust te creëren rondom de bank.

Cohodes begon investeerders voor het eerst te waarschuwen over Silvergate op 14 november. Destijds vertelde hij aan analyse-platform Hedgeye dat Silvergate volgens hem een “hondenpoep” bedrijf is en dat het net als FTX “vuilnis” is. Nu blijkt dat hij daar wellicht gelijk in heeft.

Advertentie

FTX als grootste klant

Cohodes begon zich zorgen te maken over Silvergate nadat hij hoorde dat FTX hun grootste klant was. “Als FTX je grootste klant is en je hoort mensen bij FTX zeggen dat ze niet hadden bestaan zonder Silvergate, dat is het moment waarop je ook Silvergate moet onderzoeken”, aldus Cohodes.

Bankman-Fried zei in het verleden het volgende over Silvergate: “Het leven als crypto-bedrijf kan worden opgedeeld in de periode voor Silvergate en de periode na Silvergate.” Waarmee hij aangeeft dat de “bank van de crypto-wereld” een cruciale rol speelde in de opkomst van FTX.

Cohodes begon in november met het shorten van Silvergate en zegt dat zijn huidige positie nog groter is dan die in november, waarmee hij aangeeft te verwachten dat het aandeel nog verder weg kan zakken.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie