Timo Bult Timo Bult
03/03/2023 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 10:40

Extreem belangrijke schakel voor crypto-industrie staat op knappen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Criptoindustria en riesgo: Un importante eslabón está por romperse

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Er hangt weer een donkere lucht boven cryptoland. Dit keer is het de crypto-bank Silvergate Capital dat in de problemen zit. Dit is opnieuw reden voor grote zorgen aangezien de bank veel grote cryptobedrijven helpt en daarom een belangrijke schakel vormt voor de industrie. Grote partijen distantieerden zich al de afgelopen dagen om eventuele zorgen weg te nemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether, MicroStrategy geven duidelijkheid

De problemen ontstonden nadat het crypto nieuws naar buitenkwam dat Silvergate de indiening van een financieel document heeft uitgesteld. Daarbij gaf het de waarschuwing dat het bedrijf “minder dan goed gekapitaliseerd” is. Dit is voor velen reden om aan te nemen dat de bank op het punt staat om failliet te gaan. En net zoals bij FTX het geval was, zijn veel bedrijven in de crypto-industrie op de een of andere manier verbonden aan de bank.

Het bedrijf biedt verschillende oplossingen voor grote partijen, zoals institutionele investeerders en crypto exchanges. Ook biedt het vermogensbeheer en stablecoin-infrastructuur aan.

De paniek sloeg dan ook al vrij snel in de pan. Een aantal grote bedrijven, waaronder stablecoin-uitgevers Circle en  Paxos, en crypto exchange Coinbase besloten daarom hun samenwerking met de bank op te schorten. Ook de uitgever van de grootste stablecoin van de markt, Tether, gaf gisteren duidelijkheid over de situatie. Uiteraard moet dit enige zorgen bij USDT holders wegnemen:

“Tether heeft geen enkele blootstelling aan Silvergate” –  Aldus Tether CTO Paolo Ardoino in een tweet.

MicroStrategy verklaarde daarnaast dat het verder geen financiële relatie heeft met Silvergate. Wel heeft het een lening van de bank, echter hoeft het die pas in 2025 terug te betalen. “De terugbetaling van de lening zou niet worden versneld in het geval van een faillissement,” aldus het bedrijf in een tweet.

Advertentie

Crypto bank aandelen maken duikvlucht

Het zal geen hele grote verrassing zijn dat de aandelen van Silvergate, dat genoteerd staat aan de New York Stock Exchange, een enorme duikvlucht hebben gemaakt. Op woensdag handelden de aandelen nog op een prijs van $13,53. Op het moment van schrijven is daar nog maar $5,72 van over, een daling van bijna 60%.

Vanochtend was al in de dagelijkse marktupdate te lezen dat ook bitcoin (BTC) hier flinke last van ondervindt. De koers dook hard in waarde nadat de onzekerheid toe is genomen op de markt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie