Timo Bult Timo Bult
03/03/2023 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 10:40

Extreem belangrijke schakel voor crypto-industrie staat op knappen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Criptoindustria en riesgo: Un importante eslabón está por romperse

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Er hangt weer een donkere lucht boven cryptoland. Dit keer is het de crypto-bank Silvergate Capital dat in de problemen zit. Dit is opnieuw reden voor grote zorgen aangezien de bank veel grote cryptobedrijven helpt en daarom een belangrijke schakel vormt voor de industrie. Grote partijen distantieerden zich al de afgelopen dagen om eventuele zorgen weg te nemen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether, MicroStrategy geven duidelijkheid

De problemen ontstonden nadat het crypto nieuws naar buitenkwam dat Silvergate de indiening van een financieel document heeft uitgesteld. Daarbij gaf het de waarschuwing dat het bedrijf “minder dan goed gekapitaliseerd” is. Dit is voor velen reden om aan te nemen dat de bank op het punt staat om failliet te gaan. En net zoals bij FTX het geval was, zijn veel bedrijven in de crypto-industrie op de een of andere manier verbonden aan de bank.

Het bedrijf biedt verschillende oplossingen voor grote partijen, zoals institutionele investeerders en crypto exchanges. Ook biedt het vermogensbeheer en stablecoin-infrastructuur aan.

De paniek sloeg dan ook al vrij snel in de pan. Een aantal grote bedrijven, waaronder stablecoin-uitgevers Circle en  Paxos, en crypto exchange Coinbase besloten daarom hun samenwerking met de bank op te schorten. Ook de uitgever van de grootste stablecoin van de markt, Tether, gaf gisteren duidelijkheid over de situatie. Uiteraard moet dit enige zorgen bij USDT holders wegnemen:

“Tether heeft geen enkele blootstelling aan Silvergate” –  Aldus Tether CTO Paolo Ardoino in een tweet.

MicroStrategy verklaarde daarnaast dat het verder geen financiële relatie heeft met Silvergate. Wel heeft het een lening van de bank, echter hoeft het die pas in 2025 terug te betalen. “De terugbetaling van de lening zou niet worden versneld in het geval van een faillissement,” aldus het bedrijf in een tweet.

Advertentie

Crypto bank aandelen maken duikvlucht

Het zal geen hele grote verrassing zijn dat de aandelen van Silvergate, dat genoteerd staat aan de New York Stock Exchange, een enorme duikvlucht hebben gemaakt. Op woensdag handelden de aandelen nog op een prijs van $13,53. Op het moment van schrijven is daar nog maar $5,72 van over, een daling van bijna 60%.

Vanochtend was al in de dagelijkse marktupdate te lezen dat ook bitcoin (BTC) hier flinke last van ondervindt. De koers dook hard in waarde nadat de onzekerheid toe is genomen op de markt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie