Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2022 08:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 08:57

Crypto rally zet door: shiba inu en vooral dogecoin schieten ervandoor

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dogecoin houders opgelet: DOGE koers kan nog eens 70% tot 90% dalen

Foto: surassawadee/Shutterstock

De (bearmarkt) rally op de crypto-markt zette gisteren verder door. Het zorgt zelfs voor enige fear of missing out (FOMO) waardoor de aandacht verschuift naar de beruchte meme coins. Vooral dogecoin (DOGE) maakte een enorme sprong in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg in deze periode met 2% naar $1,045 biljoen.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin herovert $20.000

Bitcoin (BTC) tikte gisterenavond een piek van $21.000 aan, maar de rally remde toen af. Desondanks houdt bitoin vooralsnog boven $20.700 stand en komt op het moment van schrijven uit op $20.730. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de plus en lijkt steeds verder te ontkoppelen van aandelenmarkten. De recente stijging ging gepaard met een enorme short squeeze:

Advertentie

Ethereum stijging remt ook af

Ethereum (ETH) piekte rond dezelfde tijd als bitcoin en tikte toen $1.590 aan, de hoogste prijs sinds juni. Sinsdien is ook de stijging van ETH afgeremd, maar de koers houdt alsnog boven $1.550 stand. ETH komt momenteel op $1.556 uit en staat daarmee 2,2% in de plus vandaag. Volgens Clara Medalie van onderzoeksbureau Kaiko neemt de correlatie tussen BTC en ETH steeds verder af.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin gaat als een raket

De meme coins trekken vandaag de meeste aandacht. Shiba inu (SHIB) tikte vanochtend een piek van $0,0000118 aan, maar valt sindsdien terug naar $0.0000112. Toch staat de SHIB koers hiermee alsnog 7,5% in de plus vandaag.

Dogecoin (DOGE) piekte op $0,08 vanochtend en komt op het moment van schrijven op 0,78 uit. DOGE staat daarmee maar liefst 19% in de plus vandaag. De reden voor die harde stijging is niet alleen de opleving op de crypto-markt, maar ook de hype omtrent de overname van Twitter door de populaire miljardair Elon Musk. Santiment meldt dat het volume en aantal whale transacties gisteren piekte.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Klaytn weer hardste stijger top 100

In de top 100 vinden we nog een handjevol flinke stijgers. Whitebit token (WBT) en mina protocol (MINA) staan beide maar liefst 10% in de plus. Toch is het klaytn (KLAY) die wederom de hardste stijger is in de top 100. KLAY steeg in de afgelopen 24 uur met 27% en komt momenteel op $0,25 uit. De koers staat zelfs 84% in de plus deze week.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie