Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2022 07:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 07:29

Bitcoin tikt $21.000 aan terwijl koers verder ontkoppelt van aandelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt golden cross, maar boven $23.000 ligt enorme supply wall

Foto: radhikarana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zette gisteren zijn rally voort. Rond $20.600 kwam de koers even wat weerstand tegen, maar brak daar enkele uren later doorheen. Toen tikte bitcoin een piek van $20.950 aan en op sommige beurzen zelfs $21.000.

Vervolgens daalde bitcoin iets, maar maakte een kleine stuiter op die $20.600 en hangt sindsdien rond $20.800. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $20.740 op Binance en €20.600 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,5% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 28%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $398 miljard en de dominantie op 39,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 32 (Fear).

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ontkoppelt verder van aandelen

De koersstijging van gisteren ging wederom gepaard met een dalende dollar. De Amerikaanse dollar index (DXY) is momenteel zoekend naar support, meldt IncomeSharks:

Het is echter opvallend dat aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq gisteren alsnog in het rood sloten. Dat heeft wellicht te maken met rode kwartaalcijfers die grote technologiebedrijven deze week publiceren. Goud zag daarentegen wel een opleving. Het lijkt er voorzichtig op dat bitcoin verder ontkoppelt van aandelenmarkten en weer sterker correleert met goud, al kan dat natuurlijk tijdelijk zijn.

Advertentie

ECB renteverhoging vandaag

De verwachting is dat later vandaag de Europese Centrale Bank (ECB) aan zal kondigen de rente met 0,75% te verhogen. Er wordt niet verwacht dat de markten hier hevig op zullen reageren, maar dat kan wel weer gebeuren na de Federal Open Market Committee (FOMC) volgende week woensdag. Dan krijgen we te horen wat de Federal Reserve beslist omtrent de rente.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners verkopen voorraden

Analist Will Clemente meldt dat bitcoin miners toch al stilletjes een deel van BTC reserves aan het verkopen zijn. Door de hoge concurrentie, moeilijkheidsgraad en energieprijzen, maar lage koers, staan miners momenteel flink onder druk. De koersstijging van de laatste dagen verlicht die druk enigszins, maar dat kan snel weer omdraaien.

Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stone Ridge ondersteunt Bitcoin Lightning Network

Er is ook positief nieuws voor het Bitcoin Lightning Network, een layer-2 schaalnetwerk voor Bitcoin voor snellere transactie. De grote vermogensbeheerder Stone Ridge lanceert “Wolf” om startups te ondersteunen die op Lightning Network bouwen.

Bitcoin halving over minder dan 2 weken, spanning neemt toe
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie