Ivo Melchers Ivo Melchers
12/10/2023 12:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 10:30

Crypto tokenisatie zou deze munt flink omhoog kunnen helpen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto tokenisatie zou deze munt flink omhoog kunnen helpen

Foto: Champ008/Shutterstock

Het plaatsen van activa uit ‘de echte wereld’ op de blockchain zou in de toekomst wellicht een veelgebruikt facet uit de crypto-wereld kunnen zijn. Tokenisatie wordt door velen beschouwd als een van de toekomstige pareltjes van de crypto-industrie. Crypto-onderzoeksbureau K33 heeft in een nieuw rapport naar buiten gebracht welke altcoin naar hun mening flink zou kunnen profiteren van deze mogelijke nieuwe hype.

Nederlandse crypto-influencer ‘misleidde volgers’, maakt grote winsten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Chainlink: unieke crypto kans?

K33 schrijft in haar op woensdag uitgebrachte rapport dat chainlink (LINK) wel eens de ”veiligste keuze” zou kunnen zijn voor investeerders die willen profiteren van de hype omtrent tokenisatie van ‘real world assets (RWA)’. Specifiek formuleert David Zimmerman, analist bij K33, het als volgt:

‘’Als we blootstelling willen hebben aan het RWA-verhaal en niet aan de zijlijn willen staan wanneer het op gang komt, is LINK de veiligste keuze.’’

Tokenisatie is simpelweg het programmeren van tokens op de blockchain. ´Echte´ bezittingen kunnen als token worden aangeduid op een blockchain om zo te profiteren van alle voordelen die de blockchaintechnologie met zich mee brengt. Traditionele financiële activa zoals aandelen, kredieten en obligaties kunnen getokeniseerd worden om zo de efficiëntie, transparantie, veiligheid en toegankelijkheid te vergroten.

Er zijn nog wel enkele obstakels voordat RWA’s hun volledige potentieel kunnen bereiken, aldus Zimmerman. Hij is echter van mening dat RWA’s overtuigend genoeg zijn om een ‘’geïsoleerde cryptozeepbel op gang te brengen voordat er een wijdverspreide substantiële impact van RWA’s op de echte wereld is’’.

Hij legde uit dat Chainlink zichzelf positioneert als een belangrijk onderdeel van de infrastructuur om blockchains met de buitenwereld te verbinden via zijn systeem van orakels en een breed scala aan partnerschappen. Chainlink is gebouwd om smart contracts op een een decentrale manier te voorzien van betrouwbare informatie uit de buitenwereld.

Advertentie

Ethereum tokenisatie

De afgelopen tijd zijn op Crypto Insiders verschillende artikelen verschenen die gingen over RWA-tokenisatie. Eerder deze maand kon je bijvoorbeeld lezen dat de Zwitserse investeringsbank UBS met een nieuw investeringsfonds activa op Ethereum (ETH) wil zetten.

Halverwege september bracht de Nederlandse bank ABN Amro bovendien het nieuws naar buiten dat het als eerste Nederlandse bank een digitale groene obligatie had geregistreerd op de publieke blockchain. Hiervoor nam het Polygon (MATIC), het schalingsnetwerk bovenop Ethereum, in gebruik.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie