Simon Bosch Simon Bosch
13/01/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2023 19:01

Crypto verdienen in games wordt minder belangrijk: Enquête

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto verdienen in games wordt minder belangrijk: Enquête

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Naast Decentralized Finance (DeFi), Non-Fungible Tokens (NFT’s) en cryptocurrencies van bedrijven is er de blockchain-gamingsector. De afgelopen bullmarkt was deze sector vooral populair omdat je letterlijk geld kon verdienen door te spelen. Maar volgens topmensen uit de industrie is dit niet meer de belangrijkste reden voor groei in deze markt.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto gameplay nu belangrijker dan Play-to-Earn

Dat schrijft de Blockchain Gaming Alliance (BGA) op basis van zijn jaarlijkse enquête. Deze organisatie heeft 347 managers van 252 projecten en bedrijven uit de blockchain-gamingsector ondervraagd. Het moet gezegd worden dat dit vooral jonge mannen waren, wat invloed kan hebben op de resultaten.

In 2021 vond 67,9% van de meeste deelnemers nog dat Play-to-Earn (P2E) nog de belangrijkste groeifactor was voor de industrie. Met blockchain-games zijn de in-game tokens cryptocurrencies die je vaak kunt verkopen voor fiat-valuta of voor andere cryptovaluta. Dit trok in de bullmarkt van de afgelopen paar jaar veel mensen aan.

Maar nu vindt slechts 22,5% van de mensen Play-to-Earn de belangrijkste factor. In plaats daarvan zijn verbeteringen in gameplay nu belangrijker geworden, volgens 35,7% van de ondervraagden.

Advertentie

Blockchain gaming ontwikkelt snel

Nu betekent het niet per se dat grafische verbeteringen (lees: zwaardere spellen) synoniem zijn aan een betere speelervaring. Dat blijkt wel uit het gigantische succes van de vele mobiele games die op bijna iedere smartphone draaien. Dit onderzoek hoeft dus niet te betekenen dat je met de games die voor je computer, PlayStation of Xbox ontwikkeld worden binnenkort geld of crypto’s kunt verdienen.

Het zou kunnen dat het vooralsnog blijft bij games waar je minder grafische slagkracht voor nodig hebt, alhoewel ook voor zwaardere games de ontwikkelingen snel gaan. Zo heeft Epic Games samen met Gala Games al een zwaardere game voor de pc uitgebracht. Ook denkt VanEck dat verschillende AAA-games (ook wel Triple-A-games) dit jaar al blockchain en mogelijk cryptocurrencies zullen integreren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie