Simon Bosch Simon Bosch
06/06/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2022 18:04

Eerste NFT-game in Epic Games Store is Gala’s shooter GRIT

icon-nft
NFT nieuws
Eerste NFT-game in Epic Games Store is Gala’s shooter GRIT

Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn natuurlijk niet alleen voor digitale kunstwerken, je kunt NFT’s maken van alles. Game-ontwikkelaars lijken dat nu ook te begrijpen. Epic Games, bekend van het immens populaire Fortnite, gaat zijn eerste game met NFT’s aanbieden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Battle Royale Wild Westshooter

Het spel in kwestie is GRIT, een Wild West-shooter van Gala Games. Gala is één van de meest belangrijke bedrijven in de gaming-industrie die gebruikmaakt van cryptocurrencies, blockchains en NFT’s. GRIT is een schietspel met een setting in het Wilde Westen. Het is van het populaire Battle Royale-type, waarbij het doel is om als enige over te blijven.

In een persbericht schrijft Gala Games dat GRIT het eerste ‘Web3-spel’ is dat in de Epic Games Store beschikbaar zal zijn. Windows (minimaal Windows 7) is momenteel het enige ondersteunde besturingssysteem. Verder heb je minimaal 8 GB RAM nodig, naast een Intel Core i5-4430 als CPU en een Nvidia GeForce GTX 960-videokaart of een AMD Radeon R7 370. De game is ongeveer 30 GB groot.

Aangeraden wordt dat je een Intel Core i7 8700 of een AMD Ryzen 7 2700-CPU gebruikt, naast 16 GB RAM en een Nvidia GeForce GTX 1660 of een AMD Radeon RX 5600 XT.

Advertentie

NFT’s: de toekomst van gaming

Door blockchain onderdeel te maken van het spel kun je eigenaar zijn van onderdelen van het spel, zoals loot, personages en misschien zelfs wel meer dan dat. Karakters in GRIT zijn ERC-721-NFT’s, wat betekent dat ze ondersteund worden door Ethereum (ETH) en dat je ze kunt verkopen – voor écht geld.

Gala verkoopt de komende paar dagen 10.000 karakter-NFT’s. Vandaag kost elke lootbox 600 USD, maar de prijzen lopen op. Hieronder en in het persbericht van Gala Games vind je meer details. Om te voorkomen dat scalpers alle lootboxen in één keer kopen zijn de verkopen beperkt tot twee stuks per account. Zo krijgt iedereen een kans.

Prijzen Karakter-lootboxen:

  • 6 juni: Galaverse-deelnemers – 600 USD
  • 7 juni: Founder’s Node License-holders – 1200 USD
  • 8 juni: Gala Gold – 1500 USD
  • 9 juni: publieke verkopen – prijs op basis van vraag en aanbod, minimaal 1500 USD

Cryptocurrencies kunnen de brug vormen tussen de economie in games en de echte economie. Je kunt je indenken dat je in de toekomst veel meer zou kunnen verkopen als NFT, zoals een compleet level, bepaalde machtigingen of zelfs een heel spel.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie