Nick de Jong Nick de Jong
13/05/2024 20:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2024 17:23

Cryptoreus Tether ontkent beschuldigingen van Ripple’s CEO

Tether-USDT XRP-XRP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptoreus Tether ontkent beschuldigingen van Ripple's CEO

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Het bedrijf achter een van de grootste stablecoins, tether (USDT), heeft gereageerd op de uitlatingen van de huidige voorzitter van Ripple, het bedrijf achter XRP. In zijn uitlatingen benoemde hij onder andere dat de Amerikaanse overheid zijn vizier zou hebben gericht op tether.

Crypto Ontbijt: Mt.Gox uitbetalingen en Ethereum-ETF race barsten los
Crypto Ontbijt: Mt.Gox uitbetalingen en Ethereum-ETF race barsten los

Ripple topman haalt uit naar stabiele cryptomunt USDT

De voorzitter van Ripple, Brad Garlinghouse, zei in een podcast interview dat de autoriteiten in de Verenigde Staten momenteel tether in het vizier zouden hebben. Ondanks dat de voorzitter ook de belangrijke rol van tether benoemde, ontbrak een verdere onderbouwing voor zijn beschuldigingen aan het adres van Tether.

De timing van het statement is opmerkelijk. Ripple zou namelijk bezig zijn met een eigen stablecoin, die later dit jaar moet worden gelanceerd. Vele binnen de cryptowereld denken dan ook dat er vooral een tactisch idee achter de opmerking zit.

Advertentie

CEO van Tether reageert fel op uitspraken

De voorzitter van Tether, Paolo Ardoino, deelde via het social media platform zijn reactie op de opmerking van Garlinghouse. Volgens hem zou de voorzitter van Ripple vooral angst willen zaaien onder de USDT-gebruikers.

Volgens Ardoino zijn de opmerkingen van Garlinghouse vooral hypocriet. Ripple is namelijk zelf bezig met een stablecoin en is ook zelf degene die onderzocht wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update

Tether werkt mee met Amerikaanse overheid

Tether heeft volgens voorzitter Ardoino het grootste marktaandeel op de stablecoin markt. De munt heeft miljoenen gebruikers van over de hele wereld. Waaronder gebruikers die in de onderontwikkelde economieën geen normaal banksysteem tot hun beschikking hebben. Zij maken gebruik van de stablecoin om hun transacties uit te voeren. Ardoino vindt het belangrijk dat Tether zich daarop blijft focussen.

Ook benoemde de voorzitter van Tether dat zij samenwerken met 124 verschillende toezichthouders in allerlei verschillende landen. Zo hebben zij al meer dan 1,3 miljard dollar onderschept op verzoeken van toezichthouders, naar aanleiding van scams, hacks en witwaspraktijken. Meer dan 639 miljoen dollar is onderschept in samenwerking met de Amerikaanse toezichthouders.

Afsluitend benoemde Ardoino nog dat Tether in de afgelopen twaalf maanden vrijwillig meewerkte aan 198 verzoeken van toezichthouders om wallets te blokkeren. Bijna de helft hiervan kwam van de Amerikaanse toezichthouders. Tether voert deze verzoeken vrijwillig uit, terwijl andere stablecoins dit alleen doen wanneer er een juridische uitspraak is waarin zij hiertoe verplicht worden. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie