Nick de Jong Nick de Jong
13/05/2024 20:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2024 17:23

Cryptoreus Tether ontkent beschuldigingen van Ripple’s CEO

Tether-USDT XRP-XRP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptoreus Tether ontkent beschuldigingen van Ripple's CEO

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Het bedrijf achter een van de grootste stablecoins, tether (USDT), heeft gereageerd op de uitlatingen van de huidige voorzitter van Ripple, het bedrijf achter XRP. In zijn uitlatingen benoemde hij onder andere dat de Amerikaanse overheid zijn vizier zou hebben gericht op tether.

‘Dogecoin is niet dood, investeerders nemen weer risico’: crypto-analist
'Dogecoin is niet dood, investeerders nemen weer risico': crypto-analist

Ripple topman haalt uit naar stabiele cryptomunt USDT

De voorzitter van Ripple, Brad Garlinghouse, zei in een podcast interview dat de autoriteiten in de Verenigde Staten momenteel tether in het vizier zouden hebben. Ondanks dat de voorzitter ook de belangrijke rol van tether benoemde, ontbrak een verdere onderbouwing voor zijn beschuldigingen aan het adres van Tether.

De timing van het statement is opmerkelijk. Ripple zou namelijk bezig zijn met een eigen stablecoin, die later dit jaar moet worden gelanceerd. Vele binnen de cryptowereld denken dan ook dat er vooral een tactisch idee achter de opmerking zit.

Advertentie

CEO van Tether reageert fel op uitspraken

De voorzitter van Tether, Paolo Ardoino, deelde via het social media platform zijn reactie op de opmerking van Garlinghouse. Volgens hem zou de voorzitter van Ripple vooral angst willen zaaien onder de USDT-gebruikers.

Volgens Ardoino zijn de opmerkingen van Garlinghouse vooral hypocriet. Ripple is namelijk zelf bezig met een stablecoin en is ook zelf degene die onderzocht wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tether werkt mee met Amerikaanse overheid

Tether heeft volgens voorzitter Ardoino het grootste marktaandeel op de stablecoin markt. De munt heeft miljoenen gebruikers van over de hele wereld. Waaronder gebruikers die in de onderontwikkelde economieën geen normaal banksysteem tot hun beschikking hebben. Zij maken gebruik van de stablecoin om hun transacties uit te voeren. Ardoino vindt het belangrijk dat Tether zich daarop blijft focussen.

Ook benoemde de voorzitter van Tether dat zij samenwerken met 124 verschillende toezichthouders in allerlei verschillende landen. Zo hebben zij al meer dan 1,3 miljard dollar onderschept op verzoeken van toezichthouders, naar aanleiding van scams, hacks en witwaspraktijken. Meer dan 639 miljoen dollar is onderschept in samenwerking met de Amerikaanse toezichthouders.

Afsluitend benoemde Ardoino nog dat Tether in de afgelopen twaalf maanden vrijwillig meewerkte aan 198 verzoeken van toezichthouders om wallets te blokkeren. Bijna de helft hiervan kwam van de Amerikaanse toezichthouders. Tether voert deze verzoeken vrijwillig uit, terwijl andere stablecoins dit alleen doen wanneer er een juridische uitspraak is waarin zij hiertoe verplicht worden. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie