Roy van Krieken Roy van Krieken
13/05/2024 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2024 13:34

Ripple CEO waarschuwt: Amerikaanse overheid gaat achter Tether aan

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Cryptomarkt zal in 2024 in waarde verdubbelen, voorspelt Ripple CEO

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

De Amerikaanse overheid lijkt haar pijlen gericht te hebben op Tether (USDT), de grootste stablecoin ter wereld qua marktkapitalisatie. Dit meldde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), tijdens een recente aflevering van de World Class podcast op 10 mei. De impact die dit zou kunnen hebben op de crypto markt is volgens hem moeilijk te voorspellen.

Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?
Heeft de XRP koers een bodem bereikt tegenover bitcoin?

Ripple’s blik op de toekomst van Tether

Garlinghouse benadrukte dat Tether een cruciale rol speelt binnen het crypto-ecosysteem. Hij voegde eraan toe dat de acties van de VS tegen Tether deel kunnen uitmaken van een groter scenario dat zich nog moet ontvouwen. “Het is duidelijk dat de Amerikaanse overheid Tether op de korrel heeft genomen,” zei Garlinghouse, zonder specifieke acties te noemen die de VS zou kunnen ondernemen.

De recente interesse van de Amerikaanse autoriteiten in Tether werd vorig jaar al aangewakkerd door zorgen die werden geuit door senatoren Cynthia Lummis en French Hill. Zij drongen er bij het ministerie van Justitie op aan de banden tussen Tether en mogelijke ondersteuning van terrorisme grondig te evalueren. Tether zelf heeft gereageerd door te stellen altijd met rechtshandhavingsinstanties samen te werken en dit te zullen blijven doen.

Een waarschuwing voor de cryptomarkt?

Verder waarschuwde Garlinghouse voor een mogelijk nieuw ‘black swan-evenement’ binnen de cryptosector, vergelijkbaar met de recente ineenstorting van FTX en de daaropvolgende fraudeonthullingen. “Er komt zeker nog een dergelijke gebeurtenis, dat is 100% zeker,” aldus Garlinghouse. Wanneer en op welke manier een dergelijke nieuwe catastrofe zal plaatsvinden weet Garlinghouse uiteraard niet.

Tether heeft in het verleden kritiek gekregen op het gebrek aan transparantie over de reserves die de stablecoin ondersteunen. In reactie hierop heeft het bedrijf de afgelopen jaren kwartaalrapporten gepubliceerd. In 2021 heeft Tether een boete van $41 miljoen betaald aan de Commodity Futures Trading Commission, nadat werd ontdekt dat het bedrijf slechts op 27,6% van de dagen tussen juni 2016 en februari 2019 voldoende fiatreserves had om de uitgegeven USDT te dekken.

Toekomstplannen van XRP

Ondertussen plant Ripple de lancering van een eigen stablecoin in 2024. Dit zou een strategische zet kunnen zijn die Ripple in een sterke positie plaatst, vooral als USDT verder onder druk komt te staan. Als de VS daadwerkelijk strikte maatregelen tegen Tether invoert, kan dit niet alleen Tether, maar de gehele crypto-industrie beïnvloeden. Het blijft een ontwikkeling die, zoals Garlinghouse suggereert, “interessant is om in de gaten te houden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie