Roy van Krieken Roy van Krieken
24/05/2024 21:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 18:30

De legendarische Doge meme hond overleden op 17-jarige leeftijd

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers springt omhoog na goed nieuws: handelaren gaan los

Foto: Vitalii Stock/Shutterstock

Kabosu, het gezicht van de populaire “Doge” meme van Dogecoin, is op 24 mei vredig overleden. Het droevige nieuws werd door Kabosu’s eigenaar, Atsuko Sato, aangekondigd via haar blog.

Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF’s en altcoins momenteel exploderen
Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF's en altcoins momenteel exploderen

De bijdrage van Kabosu aan DOGE

De bekendheid van Kabosu begon in 2010 toen de eigenaar, Atsuko Sato, foto’s van haar geadopteerde hond op haar blog deelde. Het duurde niet lang voordat een specifieke foto, waarin Kabosu een sceptische en nieuwsgierige blik toonde, al snel viraal ging. Deze specifieke foto bleek later de basis geweest te zijn voor de “Doge” meme en werd een iconisch stukje internetcultuur.

De afbeelding van Kabosu’s gezicht werd in 2013 als logo gebruikt bij het creëren van de cryptomeme Dogecoin (DOGE). Het logo van de aandoenlijke hond zorgde voor een enorme toename in de populariteit van de meme.

Advertentie

Een van de grootste cryptocurrencies

Iets dat begon als een grap, groeide uiteindelijk uit tot een serieuze cryptocurrency. De coin staat op het moment van schrijven zelfs op plek acht in de lijst van cryptoprojecten wat betreft marktaandeel. Ook heeft Dogecoin verschillende liefdadigheidsprojecten ondersteund, zoals de sponsoring van het Jamaicaanse bobsleeteam.

Het overlijden van Kabosu komt niet geheel onverwachts, aangezien Sato in december 2022 al had laten weten dat Kabosu’s gezondheid drastisch achteruit was gegaan. De mededeling zorgde toen ter tijd voor een grote steunbetuiging vanuit de cryptogemeenschap. Een fan had zelfs op X (Twitter) laten weten bereid te zijn om alle medische kosten te dekken om de beste zorg te kunnen bieden aan Kabosu.

Kabosu’s invloed was niet alleen beperkt tot de cryptocommunities, maar kwam ook in de politiek ter sprake en werd breed gesteund door Tesla en SpaceX-oprichter Elon Musk.

Aanstaande zondag zal een afscheidsfeest worden georganiseerd om Kabosu te herdenken en haar leven te vieren. Fans zijn uitgenodigd om langs te komen, zodat zij hun respect kunnen betuigen en hun herinneringen aan Kabosu met elkaar kunnen delen. De invloed van Kabosu op zowel de crypto- als meme-communities blijft enorm. Haar nalatenschap zal nog vele jaren voortleven en laat een blijvende indruk achter op de wereld.

Niet alleen dogecoin, maar ook andere memecoins zoals shiba inu (SHIB) hebben hun bestaansrecht aan het hondje te danken.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie