Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2022 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 12:35

DeFi project Wonderland ten einde na QuadrigaCX incident

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi project Wonderland ten einde na QuadrigaCX incident

Foto: Syda Productions/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over het incident met Wonderland (TIME). Iemand kwam erachter dat een van de medeoprichters van Wonderland ook de medeoprichter was van QuadrigaCX, de beruchte Canadese failliete cryptocurrency-exchange.

QuadrigaCX ging in 2019 failliet na mysterieuze omstandigheden omtrent de dood van CEO Gerald Cotton. Het bedrijf kon maar liefst $190 miljoen aan crypto niet meer uitbetalen aan zijn klanten en Netflix gaat zelfs een film hierover maken.

De reputatie van Wonderland kreeg een enorme klap te verduren. Deze Michael Patryn, of “Sifu,” was niet alleen verbonden aan QuadrigaCX, hij had daarnaast ook een misdadig verleden. Vervolgens hield Wonderland oprichter Daniele Sestagalli een stemming over de toekomst van het project.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wonderland experiment voorbij

Niet veel later kondigde Sestagalli aan dat het Wonderland “experiment” ten einde is. Hij zegt dat de community te verdeeld was. Sestagalli beweert dat de resultaten van de stemming zeer dichtbij 50/50 uitkwam. Dat blijkt echter helemaal niet waar te zijn:

De gemeenschap, die zichzelf “Frogs” noemen, is kwaad en zorgen dat het hele project sowieso oplichting was, nemen toe. Sestagalli zegt dat er nog maar een route overblijft; dat is mensen hun geld teruggeven en een nieuw thuis bouwen voor de fans die overblijven. Of dat gaat werken, is twijfelachtig. Op dit moment lijkt de reputatie hoe dan ook te beschadigd te zijn.

Het voorval heeft zelfs gevolgen voor de koers van terra (LUNA). Wonderland is verbonden aan de magic internet money (MIM) token van Abracadabra, ook een decentralized finance (DeFi) project. Deze MIM is weer verbonden aan de stablecoin terraUSD (UST) en de LUNA prijs is weer verbonden aan UST.

Dat zorgde ervoor dat de LUNA koers afgelopen week een stuk harder daalden dan de meeste andere grote crypto. LUNA staat vandaag weer 8% in de min en 34% ten opzichte van een week geleden. Wonderland crashte al met 90% in de afgelopen maand, maar staat vandaag juist 3% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie