Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

DeFi token YFI van Yearn Finance blijft hard dalen, nu 70% onder recordprijs

Deze zomer werd de cryptocurrency sector vooral gekenmerkt door de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Een van de meest opvallende projecten was wellicht Yearn.Finance (YFI).

YFI Prijs

De YFI token lanceerde eind juli en de koers ervan steeg onmiddellijk snel omhoog. Eind augustus kwam de koers in een enorme versnelling terecht die de prijs naar ongeveer $38.000 bracht. Vervolgens werd op 12 september dit record nogmaals doorbroken met een all-time high (ATH) van bijna $44.000.

- Advertentie -

Dat was meer dan vier keer zo hoog als bitcoin (BTC) toen stond en meer dan twee keer zo hoog als de ATH van bitcoin uit 2017. Sindsdien gaat het echter niet meer zo goed met de koers van YFI.

De YFI-koers is de afgelopen maand naar beneden geraasd. Op het moment van schrijven is de koers gedaald naar $12.400, een daling van ongeveer 45% in de afgelopen 7 dagen en van maar liefst 70% sinds de ATH. De koers is al door enkele weerstandniveaus gezakt en het lijkt erop dat verdere dalingen zijn te verwachten.

Ook de totale waarde van vergrendelde tokens (TVL) in Yearn.Finance is achteruit gegaan. Volgens gegevens van DeFi Pulse stond de TVL rond 21 september nog op ongeveer $950 miljoen. Deze TVL is sindsdien met $350 miljoen gedaald naar zo’n $600 miljoen.

Eminence

Waar komt dit eigenlijk door? Daar zijn wellicht twee redenen voor. De eerste, en meest voor de hand liggende, is dat het momentum van algehele DeFi-markt begint af te nemen, maar dat verklaart niet waarom juist YFI zo hard zakt.

Dat heeft wellicht te maken met het fiasco omtrent Eminence. Eminence zou een nieuw gaming-project worden van Yearn ontwikkelaar Andrje Cronje. Cronje had alvast zogeheten smart contracts opgesteld voor het project, terwijl het nog niet klaar was voor gebruik. Toch stopten mensen alvast grote hoeveelheden geld in het contract, wat ze duur kwam te staan toen iemand het leeg roofde.

Cronje ontving enorm veel kritiek hierover. Waarom zou je onafgewerkte code niet eerst op een testnet lanceren, vroegen sommige mensen af. Andre ‘I test in prod’ Cronje zei dat dit zijn gebruikelijke werkwijze was en dat hij nooit had aangekondigd dat deze contracten al klaar voor gebruik waren. Toch lijkt een grote groep investeerders vertrokken te zijn en Cronje laat niets meer van zich horen op Twitter. Het is momenteel onduidelijk of Eminence nog ergens in de komende weken gaat lanceren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.909,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.945,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.972,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.975,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€12.007,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.945,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.909,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.972,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.975,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€12.007,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...