Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Incompleet DeFi project van Yearn Finance ontwikkelaar leidt tot miljoenen verlies

Het liep afgelopen nacht weer behoorlijk fout in de decentralized finance (DeFi) wereld. DeFi investeerders zijn hongerig. Ze stopten miljoenen in een nieuw project, terwijl het nog helemaal niet klaar was voor lancering, en daar maakte een hacker misbruik van.

Het nieuwe project, genaamd Eminence, is een ‘gaming multiverse project van Andrje Cronje, de ontwikkelaar van het relatief nieuwe Yearn Finance (YFI).

- Advertentie -

Cronje meldt op Twitter dat hij vast smart contracts had opgesteld voor het nieuwe project op Ethereum (ETH). Deze contracten waren echter alleen bedoeld voor de ontwikkeling, het ecosysteem was namelijk nog helemaal niet klaar voor gebruik. Cronje meldt overigens dat dit zijn gebruikelijk werkwijze is.

De ontwikkelaar zegt dat hij plotseling ’s nachts wakker werd gemaakt toen bleek dat mensen bijna $15 miljoen gestort hadden in het contract, en dat vervolgens iemand het contract weer had leeggeroofd door misbruik te maken van een kwetsbaarheid.

In een bizarre wending heeft de hacker daarna weer $8 miljoen teruggestuurd naar een adres van Cronje. Cronje meldt dat hij inmiddels veel dreigementen heeft ontvangen en dat hij de $8 miljoen zal terugsturen naar de oorspronkelijke eigenaren.

Tevens zegt Cronje dat hij door zal zetten met de ontwikkeling van het Eminence project en dat hij nog vaker contracten zal aanmaken tijdens de ontwikkeling. Hij benadrukt dat deze voor de ontwikkeling bedoeld zijn, en vol met kwetsbaarheden zullen zitten. Mensen die willen investeren zullen moeten wachten tot een officiële aankondiging. Ook zegt Cronje dat hij voortaan zijn publieke Twitteraccount en Ethereum adres niet meer zal gebruiken voor nieuwe projecten.

De lancering van Eminence is nog minstens drie weken verwijderd, zegt Cronje. De ontwikkelaar maakte recentelijk naam met zijn Yearn Finance project. Het is een van de grotere DeFi projecten op de markt en de koers van de YFI token schoot enkele weken geleden boven de $40.000 uit. Vandaag vangt de koers echter een klap door het bovenstaande nieuws.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.235,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.029,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.067,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.117,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.122,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.235,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.029,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.067,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.117,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.122,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...