Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

DeFi yield farmers: Onderzoek wijst uit dat het merendeel van hen het niet eens begrijpt

CoinGecko, een populaire website voor het volgen van crypto-koersen, heeft op 22 september de resultaten van een nieuw onderzoek vrijgegeven, dat yield farming door crypto-investeerders als onderwerp had.

Uit het onderzoek bleek dat van de 1.347 in augustus ondervraagde respondenten, slechts 23% in de afgelopen 30 dagen aan een of andere vorm van yield farming heeft deelgenomen, maar dat meer dan 80% op zijn minst op de hoogte was van de term.

- Advertentie -

Ook bleek uit de online enquête dat 40% van de gebruikers die zich bezighouden met yield farming het risico van smart contracts – de geautomatiseerde code die DeFi-applicaties aandrijft – niet begrijpen en eigenlijk blindelings vertrouwen op auditors om risico’s van bugs of andere bedreigingen te identificeren.

Auditors kunnen misschien wel een sterke inschatting maken van het risico, maar ze zijn vooral tijdrovend en duur, waardoor veel projecten helemaal afzien van dit soort diensten. Hiermee neemt het risico alleen maar toe voor farmers. CoinGecko zegt na aanleiding van het onderzoek dat iedereen onderzoek moet doen voordat ze aan de slag gaan met farmen, vooral nu er veel gekopieerde tokens zijn met meer risico voor code kwetsbaarheid en fraude.

Van de yield farmers was meer dan tweederde tussen de 30 en 59 jaar, en meer dan 90% was man. Slechts enkele hiervan maken zich daadwerkelijk zorgen over het aanzienlijke risico waarmee ze worden geconfronteerd, en dat er nog minder zijn die de risico’s überhaupt kunnen identificeren.

Wat betreft de successen van yield farming, hier wordt vaak een consistente cyclus aangehouden waarbij investeerders overstappen naar andere DeFi-protocollen als deze een hoger rendement hebben. Wordt dit verkeerd gepland, dan zullen de GAS-kosten de winsten minimaliseren, een probleem dat met Ethereum 2.0 waarschijnlijk nog niet verdwenen zal zijn. Desalniettemin ziet 90% van de yield farmers een rendement van 500% of meer.

CoinGecko concludeert dat yield farming altijd zal blijven bestaan, al zullen de hoge rendementen vervagen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.144,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.171,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.188,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.194,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.215,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.171,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.144,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.188,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.194,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.215,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...