Rico Engelbarts
22/09/2020 14:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2020 14:25

DeFi yield farmers: Onderzoek wijst uit dat het merendeel van hen het niet eens begrijpt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi yield farmers Onderzoek wijst uit dat het merendeel van hen het niet eens begrijpt

Foto: BestForBest/Shutterstock

CoinGecko, een populaire website voor het volgen van crypto-koersen, heeft op 22 september de resultaten van een nieuw onderzoek vrijgegeven, dat yield farming door crypto-investeerders als onderwerp had.
Uit het onderzoek bleek dat van de 1.347 in augustus ondervraagde respondenten, slechts 23% in de afgelopen 30 dagen aan een of andere vorm van yield farming heeft deelgenomen, maar dat meer dan 80% op zijn minst op de hoogte was van de term.
Ook bleek uit de online enquête dat 40% van de gebruikers die zich bezighouden met yield farming het risico van smart contracts – de geautomatiseerde code die DeFi-applicaties aandrijft – niet begrijpen en eigenlijk blindelings vertrouwen op auditors om risico’s van bugs of andere bedreigingen te identificeren.
Auditors kunnen misschien wel een sterke inschatting maken van het risico, maar ze zijn vooral tijdrovend en duur, waardoor veel projecten helemaal afzien van dit soort diensten. Hiermee neemt het risico alleen maar toe voor farmers. CoinGecko zegt na aanleiding van het onderzoek dat iedereen onderzoek moet doen voordat ze aan de slag gaan met farmen, vooral nu er veel gekopieerde tokens zijn met meer risico voor code kwetsbaarheid en fraude.
Van de yield farmers was meer dan tweederde tussen de 30 en 59 jaar, en meer dan 90% was man. Slechts enkele hiervan maken zich daadwerkelijk zorgen over het aanzienlijke risico waarmee ze worden geconfronteerd, en dat er nog minder zijn die de risico’s überhaupt kunnen identificeren.
Wat betreft de successen van yield farming, hier wordt vaak een consistente cyclus aangehouden waarbij investeerders overstappen naar andere DeFi-protocollen als deze een hoger rendement hebben. Wordt dit verkeerd gepland, dan zullen de GAS-kosten de winsten minimaliseren, een probleem dat met Ethereum 2.0 waarschijnlijk nog niet verdwenen zal zijn. Desalniettemin ziet 90% van de yield farmers een rendement van 500% of meer.
CoinGecko concludeert dat yield farming altijd zal blijven bestaan, al zullen de hoge rendementen vervagen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement