Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
21/09/2020 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2020 06:04

Zal Ethereum (ETH) 2.0 de problemen voor DeFi oplossen? Deze analist twijfelt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zal Ethereum (ETH) 2.0 de problemen voor DeFi oplossen Deze analist twijfelt

Investeerders en DeFi-gebruikers zitten met smacht te wachten op de uiteindelijke lancering van Ethereum (ETH) 2.0. Met de lancering wil het developersteam de belofte waarmaken dat 2.0 de schaalbaarheidsproblemen op zal lossen, maar ook dat is misschien niet genoeg om het bestaande aantal crypto-gebruikers te ondersteunen.
Met nieuwe incentives voor yield farming op DeFi-platforms die om de dag worden gelanceerd, blijft het ecosysteem groeien ondanks alarmerende signalen over netwerkcongestie en hoge vergoedingen.
De gemiddelde transactiekosten op Ethereum zag een daling, maar bedragen inmiddels $7,5, driemaal die van Bitcoin (BTC). Het opzetten van een wallet op MakerDAO kost meer dan $40, terwijl de kosten om Compound uit te lenen $10 bedragen. Deze niet duurzame kosten kunnen Ethereum beschadigen.
Hoge GAS-vergoedingen beginnen namelijk de winsten van exchanges te beïnvloeden. Als gevolg hiervan verhogen ze hun transactiekosten, waardoor gebruikers worden gedwongen andere alternatieven te vinden.


Om dit op te lossen wordt binnenkort Ethereum 2.0 gelanceerd, maar het blijft de vraag of dit echt het probleem gaat oplossen. Onder andere economist en trader, Alex Krüger twijfelt aan de potentie en vraagt zich op Twitter openlijk af hoeveel gebruikers (unieke adressen) 2.0 kan handelen.
Ethereum 2.0 is in eerste instantie ingesteld om te beginnen met 64 shards, elke shard zou mogelijk kunnen werken als een afzonderlijke chain met zijn eigen transactiegeschiedenis. Hierdoor zou het netwerk zijn transactie capaciteit 64-voudig vergroten.
De schatting van Kruger is gebaseerd op de aanname dat elke DeFi-gebruiker vier adressen heeft. Volgens die logica komt dat neer op ongeveer 114.000 unieke gebruikers. Onder de optimistische veronderstelling dat elke DeFi-gebruiker slechts twee adressen gebruikt, komt dat dichter bij 220.000 gebruikers. Met de komst van de 64-shards technologie komt dit neer op ongeveer 14 miljoen gebruikers, wat niet eens de helft is van de 32 miljoen gebruikers van Coinbase, laat staan alle andere grote beurzen.
Het aantal DeFi-adressen stijgt hard met 350.000 in dit jaar. Uniswap is nu dan wel het volume van Coinbase Pro voorbij zijn, maar het hele ecosysteem zal na 2.0 nog altijd last hebben van een congestieprobleem.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie