Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase Pro ingehaald door DeFi-exchange Uniswap in handelsvolume

Het dagelijkse handelsvolume van Uniswap overtreft voor het eerst het volume van cryptocurrency exchange Coinbase Pro nadat de exchange vandaag nieuwe hoogtepunten bereikte. Volgens de online statistieken van de gedecentraliseerde exchange bedroeg het 24-uurs volume op het moment van schrijven meer dan $458 miljoen, wat een stijging is van 55% in de afgelopen 24 uur.

Gegevens van CoinMarketCap weergeven dat in diezelfde periode, Coinbases full-service crypto exchange, Coinbase pro, een volume van ongeveer $370 miljoen had. Hiermee gaat het Coinbase Pro voorbij, maar blijft het nog ver achter Binance, dat een 24-uurs volume van richting de $7 miljard heeft.

- Advertentie -

Het sterk toenemende handelsvolume van de op Ethereum (ETH) gebaseerde exchange is waarschijnlijk te danken aan de grote belangstelling voor ERC20-tokens en de opkomst van DeFi, decentralized finance. Op Uniswap kunnen dergelijke DeFi-tokens bemachtigd worden.

DeFi krijgt sinds kort enorm veel aandacht door de stormachtige ontwikkelingen en prijsstijgingen. DeFi-token Yearn.Finance (YFI) bijvoorbeeld, schoot, mede dankzij een kleine circulatie, recent naar de $37,600 toe. Door dit soort winstgevende prijsontwikkelingen zijn veel mensen zijn positief over DeFi. Ook de exchange OKEx is openlijk bullish en voegde onlangs meer tokens toe aan zijn beurs.

Toch zijn er genoeg individuen in het crypto-ecosysteem die huiverig zijn over de situatie. Zo wordt DeFi steeds vaker gebruikt voor ‘rug pull’ oplichtingen en beweren analisten dat de koersstijgingen voornamelijk komen door de algehele stijging van de koersen. Daarnaast is het al goed fout gegaan met het YAM-project. Ook Andre Cronje, de bedenker van YFI, stelde tijdens de Smart Contract Summit dat de DeFi-markt deze grote groeispurten niet lang zal volhouden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.233,24 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.233,24 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...