Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Groeit DeFi daadwerkelijk met miljarden aan nieuw geld? Dit onderzoek zegt van niet

Decentralized Finance, beter bekend als DeFi, is de afgelopen tijd steeds vaker in het nieuws gekomen. De sector omtrent gedecentraliseerde financiële producten explodeerde de afgelopen maanden behoorlijk, zo bleek uit de stijgende waarde die in dergelijke producten vast is gezet. Maar is deze toename het gevolg van enorme hoeveelheden nieuw binnenstromend geld?

DeFi is voor vele misschien een vaag begrip. In essentie is het de sector die draait om gedecentraliseerde financiële producten. Denk bijvoorbeeld aan leningen en gedecentraliseerde exchanges. Het is bij deze producten geen centrale partij, zoals Binance, die de boel regelt. Bij DeFi verloopt alles automatisch zonder een centrale “machthebber.”

- Advertentie -

Wat de hype rondom DeFi versnelt is de enorme waarde die in deze protocollen zit vergrendeld. Dit kunnen tegoeden zijn van iemand die handelt op een gedecentraliseerde exchange, of tokens die zijn vastgezet als onderpand voor een lening. Dit gegeven heet de total dollar value locked (TVL) statistiek.

De TVL brak de afgelopen maanden record na record. Eergisteren nog werd de $6 miljard doorbroken. Maar is dit daadwerkelijk het gevolg van investeerders die miljarden deze opkomende industrie inpompen?

DappRadar denkt van niet. Uit een door het analyse-bedrijf gepubliceerd onderzoek blijkt namelijk dat 75% van de toename van de TVL het resultaat is van de stijgende cryptocurrency koersen.

Gebruikers van bijvoorbeeld MakerDAO, een van de grootste DeFi-protocollen, kunnen ethereum (ETH), wrapped bitcoin (WBTC) en Maker (MKR) vergrendelen. Alle drie de cryptocurrencies zagen de afgelopen tijd een flinke toename in prijs en dus lijkt het alsof de vergrendelde waarde enorm is toegenomen. DappReview concludeert:

“Alle 3 de tokens kregen te maken met een waardestijging binnen de periode van 30 dagen. Het roept de vraag op, hoe uitgebreid de tokenprijs de TVL-maatstaf heeft beïnvloed, […] TVL in dollars kan een vertekend beeld geven van de categorie-ontwikkeling.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.293,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.293,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...