Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Pas op: DeFi tokens steeds vaker onderdeel van ‘rug pull’ oplichting

Er komen dagelijks steeds meer DeFi tokens bij nadat ontwikkelaars nieuwe coins blijven maken en deze op Uniswap zetten. Hoewel dit voor sommige kansen biedt iets meer te verdienen, stijgt het aantal zogenaamde ‘rug pulls’ ook steeds harder. Investeerders moeten hierdoor erg voorzichtig zijn met wat zij kopen.

Uniswap is een protocol dat kopers en verkopers helpt met het omwisselen van ERC20 tokens zonder dat hier een exchange of orderboek bij komt kijken. Het systeem gebruikt een algoritmische formule die de wisselkoers automatisch bepaalt op basis van de balans van beide tokens en de vraag naar het paar.

- Advertentie -

Er komen wel een aantal risico’s kijken bij het platform, namelijk de rug pull. De rug pull is oplichting die begint bij het maken van een nieuwe token en hype creëren rondom deze token. Hierna zal de token gelist worden op Uniswap en zal er liquiditeit ingepompt worden.

Als dit allemaal is gebeurd zullen de kwaadwillende liquiditeitsverschaffers wachten tot mensen hun ethereum (ETH) omzetten naar deze nieuwe coin, waarna de makers van het token de liquiditeitspool snel leegtrekken, waardoor er voor de houders niets anders overblijft dan een waardeloze munt.

Met de dag komen er steeds meer nieuwe coins op Uniswap. Dit was tot op een zekere hoogte ook wel te verwachten. Nieuwe retailbeleggers zonder eerdere ervaring in de sector willen natuurlijk maar al te graag hun ETH besteden aan munten die in 24 uur een toename van “10x” zullen opleveren. Of dat is tenminste wat die betaalde Twitter-accounts of Telegram-groepen adverteren.

De crypto gemeenschap op Twitter ziet dat steeds grotere namen het hebben over nieuwe coins. Een recent voorbeeld is over een coin die leek op Ampleforth (AMPL), met de naam TRUAMPL (TMPL).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.262,48 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.262,48 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...