Rico Engelbarts
27/08/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2020 09:44

Pas op: DeFi tokens steeds vaker onderdeel van 'rug pull' oplichting

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pas op: DeFi tokens steeds vaker onderdeel van 'rug pull' oplichting

Er komen dagelijks steeds meer DeFi tokens bij nadat ontwikkelaars nieuwe coins blijven maken en deze op Uniswap zetten. Hoewel dit voor sommige kansen biedt iets meer te verdienen, stijgt het aantal zogenaamde ‘rug pulls’ ook steeds harder. Investeerders moeten hierdoor erg voorzichtig zijn met wat zij kopen.
Uniswap is een protocol dat kopers en verkopers helpt met het omwisselen van ERC20 tokens zonder dat hier een exchange of orderboek bij komt kijken. Het systeem gebruikt een algoritmische formule die de wisselkoers automatisch bepaalt op basis van de balans van beide tokens en de vraag naar het paar.
Er komen wel een aantal risico’s kijken bij het platform, namelijk de rug pull. De rug pull is oplichting die begint bij het maken van een nieuwe token en hype creëren rondom deze token. Hierna zal de token gelist worden op Uniswap en zal er liquiditeit ingepompt worden.
Als dit allemaal is gebeurd zullen de kwaadwillende liquiditeitsverschaffers wachten tot mensen hun ethereum (ETH) omzetten naar deze nieuwe coin, waarna de makers van het token de liquiditeitspool snel leegtrekken, waardoor er voor de houders niets anders overblijft dan een waardeloze munt.
Met de dag komen er steeds meer nieuwe coins op Uniswap. Dit was tot op een zekere hoogte ook wel te verwachten. Nieuwe retailbeleggers zonder eerdere ervaring in de sector willen natuurlijk maar al te graag hun ETH besteden aan munten die in 24 uur een toename van “10x” zullen opleveren. Of dat is tenminste wat die betaalde Twitter-accounts of Telegram-groepen adverteren.
De crypto gemeenschap op Twitter ziet dat steeds grotere namen het hebben over nieuwe coins. Een recent voorbeeld is over een coin die leek op Ampleforth (AMPL), met de naam TRUAMPL (TMPL).

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie