Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2020 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 17:40

Uniswap wordt steeds meer geteisterd door nep tokens

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap wordt steeds meer geteisterd door nep tokens

Foto: Morrowind/Shutterstock

Uniswap, een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX), wordt geplaagd door steeds meer nep tokens. Uniswap neemt de laatste tijd enorm in populariteit toe vanwege de exploderende decentralized finance (DeFi) markt.
In tegenstelling tot traditionele gecentraliseerde exchanges, zijn er geen regels voor het noteren van cryptocurrencies op Uniswap en daar wordt misbruik van gemaakt.
Teller Labs van DeFi-protocol Teller Finance meldt op 18 augustus dat een neppe Teller token en bijbehorende Uniswap pool zijn aangemaakt.

Negeer deze token, het is niet geassocieerd met Teller en waarschijnlijk het resultaat van een poging tot oplichting. Tot op heden heeft Teller Labs geen officiële aankondigingen gedaan over mogelijke, geplande of aanstaande lanceringen van tokens.

Ook het NEAR project meldt dat een nep token van het project wordt verhandeld.

Elke NEAR die momenteel te koop is op locaties die daar niet worden vermeld, is niet officieel gesanctioneerd door de Stichting NEAR en door deel te nemen loopt u een groot risico.

Verder waarschuwde Acala Network al eind vorige maand voor dergelijke praktijken:

Er is een zwendelpoging om Acala-tokens te verkopen. Er is GEEN openbare verkoop. Alle distributie van Acala-tokens komt van de officiële Acala-kanalen. Pas op voor scams en meld ze aan ons!

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), is bewust van het probleem en zegt dat het wellicht verholpen kan worden met een “gedecentraliseerd reputatiesysteem.”

De filter- en kwaliteitscontrolefuncties die worden uitgevoerd door gecentraliseerde diensten zijn essentieel, ook al zijn gecentraliseerde actoren die een houdgreep hebben op deze functies erg gevaarlijk. We moeten werken aan gedecentraliseerde reputatiesystemen om te proberen het beste van twee werelden te krijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie