Thom Derks Thom Derks
01/01/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2023 19:01

Deze Ethereum metaverse loopt ver voor op de rest

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze Ethereum metaverse loopt ver voor op de rest

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Als je al wat langer meeloopt in de cryptowereld, dan heb je ongetwijfeld de term Metaverse weleens voorbij zien komen. De metaverse laat zich het beste definiëren als de online digitale wereld die zich langzaam begint te vormen. Verschillende crypto-projecten spelen hierop in, maar inmiddels zijn er met Meta en Roblox ook gecentraliseerde concurrenten die zich op de Metaverse storten.

Voor dit artikel gaan we ons daar echter niet op focussen en houden we het bij het grootste Metaverse-projecten in de cryptowereld.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Decentraland

De meest bekende naam binnen de cryptowereld als het aankomt op de Metaverse is ongetwijfeld Decentraland. Dit project heeft op het moment van schrijven een market cap van 550 miljoen dollar en schrijft over de afgelopen 24 uur een handelsvolume van 24,5 miljoen dollar.

Decentraland is een virtuele wereld waarin gebruikers land kunnen kopen in de vorm van NFTs als een investering. Verder is het mogelijk om huizen en andere objecten te kopen. Ontwerpers kunnen in de wereld zelfs geld verdienen door kleding en accessoires te ontwerpen voor spelers in de virtuele wereld.

Richting het einde van 2021 kwam de virtuele wereld van Decentraland echt van de grond met verschillende grote merken die een plekje in de wereld kochten. Onder deze grote namen bevonden zich onder andere Samsung, Adidas en Atari.

Advertentie

Kritiek op de Metaverse

Het is overigens niet alleen maar feest in de Metaverse. Hoewel Decentraland een enorme market cap van 550 miljoen dollar heeft, zijn er momenteel maar weinig mensen die op dagelijkse basis meespelen in de virtuele wereld. Op het moment van schrijven kent Decentraland ongeveer 1.000 dagelijkse actieve gebruikers, wat extreem weinig is voor een bedrijf met een market cap van ruim een half miljard dollar.

Ook de concurrentie bij The Sandbox doet het op dit moment niet goed, die verwelkomen dagelijks ongeveer evenveel gebruikers als Decentraland. Het grote verschil is dat het gros van de gebruikers van The Sandbox bestaat uit medewerkers van het platform. Is de Metaverse een bubbel? Alleen de tijd kan het ons leren.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie