Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2022 15:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 15:43

Samsung opent virtuele winkel in Decentraland, MANA koers reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Samsung opent virtuele winkel in Decentraland, MANA koers stijgt

Foto: March Marcho / Shutterstock.com

Samsung Electronics America, de Amerikaanse tak van de Zuid-Koreaanse elektronikagigant, duikt de ‘metaverse’ in. Het bedrijf kondigt op 6 januari Samsung 837X aan, een nieuwe virtuele wereld op Decentraland (MANA):

Samsung 837x is een soort virtuele versie van de enorme Samsung 837 winkel in New York. De fysieke winkel is te vinden op 837 Washington Street in Manhattan. De digitale winkel zal tijdelijk open zijn en is te bezoeken via het blockchain computerspel Decentraland.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een virtuele winkel

De Samsung 837X winkel bestaat uit drie onderdelen. De eerst is de “Connectivity Theater.” Samsung toont in dit digitale theater producten van de Consumer Electronics Show (CES), een enorme jaarlijkse technologiebeurs in Las Vegas voor consumentenelektronica. Vanwege de uitbraak van de Omicron variant van het coronavirus is een groot deel van de beurs dit jaar sowieso al virtueel.

Dan is er nog de “Sustainability Forest.” Samsung kondigde onlangs aan (indirect) samen te werken met Cardano (ADA) via Veritree. De Sustainability Forest is een virtueel bos met miljoenen digitale bomen voor bezoekers.

Ten derde bevat de 837X winkel een “Customization Stage” waar een virtuele live dansfeest wordt gehouden met DJ Gamma Vibes. Ten slotte kunnen deelnemers ook meedoen aan een speurtoch om exclusieve non-fungible tokens (NFT) te winnen.

“Bij Samsung 837X zijn we verheugd om onze verhalen over connectiviteit, duurzaamheid en maatwerk op een nieuwe manier te vertellen, in een unieke ruimte. De metaverse stelt ons in staat om fysieke en ruimtelijke grenzen te overstijgen om unieke virtuele ervaringen te creëren die anders niet zouden kunnen gebeuren. Innovatie zit in ons DNA en we kunnen niet wachten tot jullie allemaal deze snelgroeiende virtuele wereld gaan ervaren.”

Aldus Michelle Crossan-Matos, Senior Vice President Corporate Marketing en Communicatie bij Samsung Amerika. De elektronikagigant kondigde onlangs al aan de wereld van NFT’s te omhelzen door het mogelijk te maken NFT’s te kopen via nieuwe smart TV’s van Samsung.

De MANA koers maakte, net als de rest van de crypto-markt, een flinke duik gisterenavond. Op het moment van schrijven schiet de koers door het bovenstaande nieuws hard omhoog. De koers schoot van $2,88 naar $3,42, een stijging van maar liefst 19% in minder dan een uur.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie