Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2022 15:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 15:43

Samsung opent virtuele winkel in Decentraland, MANA koers reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Samsung opent virtuele winkel in Decentraland, MANA koers stijgt

Foto: March Marcho / Shutterstock.com

Samsung Electronics America, de Amerikaanse tak van de Zuid-Koreaanse elektronikagigant, duikt de ‘metaverse’ in. Het bedrijf kondigt op 6 januari Samsung 837X aan, een nieuwe virtuele wereld op Decentraland (MANA):

Samsung 837x is een soort virtuele versie van de enorme Samsung 837 winkel in New York. De fysieke winkel is te vinden op 837 Washington Street in Manhattan. De digitale winkel zal tijdelijk open zijn en is te bezoeken via het blockchain computerspel Decentraland.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een virtuele winkel

De Samsung 837X winkel bestaat uit drie onderdelen. De eerst is de “Connectivity Theater.” Samsung toont in dit digitale theater producten van de Consumer Electronics Show (CES), een enorme jaarlijkse technologiebeurs in Las Vegas voor consumentenelektronica. Vanwege de uitbraak van de Omicron variant van het coronavirus is een groot deel van de beurs dit jaar sowieso al virtueel.

Dan is er nog de “Sustainability Forest.” Samsung kondigde onlangs aan (indirect) samen te werken met Cardano (ADA) via Veritree. De Sustainability Forest is een virtueel bos met miljoenen digitale bomen voor bezoekers.

Ten derde bevat de 837X winkel een “Customization Stage” waar een virtuele live dansfeest wordt gehouden met DJ Gamma Vibes. Ten slotte kunnen deelnemers ook meedoen aan een speurtoch om exclusieve non-fungible tokens (NFT) te winnen.

“Bij Samsung 837X zijn we verheugd om onze verhalen over connectiviteit, duurzaamheid en maatwerk op een nieuwe manier te vertellen, in een unieke ruimte. De metaverse stelt ons in staat om fysieke en ruimtelijke grenzen te overstijgen om unieke virtuele ervaringen te creëren die anders niet zouden kunnen gebeuren. Innovatie zit in ons DNA en we kunnen niet wachten tot jullie allemaal deze snelgroeiende virtuele wereld gaan ervaren.”

Aldus Michelle Crossan-Matos, Senior Vice President Corporate Marketing en Communicatie bij Samsung Amerika. De elektronikagigant kondigde onlangs al aan de wereld van NFT’s te omhelzen door het mogelijk te maken NFT’s te kopen via nieuwe smart TV’s van Samsung.

De MANA koers maakte, net als de rest van de crypto-markt, een flinke duik gisterenavond. Op het moment van schrijven schiet de koers door het bovenstaande nieuws hard omhoog. De koers schoot van $2,88 naar $3,42, een stijging van maar liefst 19% in minder dan een uur.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie