Shane Kuijpers
04/01/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 06:05

NFT’s kopen via je smart TV? Samsung werkt eraan

Nieuws
NFT’s kopen via je smart TV? Samsung werkt eraan

Foto: Mahony / Shutterstock.com

De non-funglibe tokens (NFT) trein lijkt ook in 2022 onverminderd door te denderen. Electronica gigant Samsung gaat er zelfs voor zorgen dat het binnenkort mogelijk is om NFT’s via een smart TV te kopen. Een aantal Samsung smart TV’s die in 2022 uit gaan komen zullen een NFT platform hebben.

Met dit platform kunnen gebruikers NFT’s ontdekken, kopen, verkopen en tentoonstellen. Een aantal Samsung smart TV modellen die deze functie gaan krijgen zijn de Micro LED, NEO QLED en The Frame. Samsung kwam met de aankondiging waar onder andere het volgende in stond:

“Nu de vraag naar NFT’s toeneemt, is de behoefte aan een oplossing voor het huidige gefragmenteerde kijk- en aankooplandschap nog nooit zo groot geweest.” 

Het is nog niet exact bekend met welke platformen en Samsung gaat samenwerken, maar het is wel zeker dat het bedrijf in 2022 de eerste smart TV met NFT functie uit wilt gaan brengen. Samsung belooft daarbij dat de kwaliteit van de televisies niet achteruit zal gaan. Voor gebruikers gaat het heel eenvoudig worden om vanaf de bank NFT’s te verhandelen.

Het Zuid-Koreaanse Samsung is overigens niet alleen geïnteresseerd in het integreren van NFT’s in hun eigen producten. Samsung’s investeringstak Samsung Next, is ook druk op zoek naar NFT of metaverse projecten waar ze in kunnen investeren. 

Avalanche (AVAX) kan nog dieper dalen, waarschuwen crypto-experts

NFT’s overal populair

Ditmaal was het aan elektronicabedrijf Samsung de beurt om met NFT nieuws naar buiten te komen, maar NFT’s zijn al een tijd lang overal populair. In 2021 was het echter wel digitale kunst en collectibles wat het meeste werd verkocht als non-funglible tokens, namelijk maar liefst 91%. Dat was op te maken uit de database van NonFungible

Eind december was op Crypto Insiders te lezen dat social media reus Instagram ook serieus aan het overwegen is om NFT’s toe te voegen aan de app. Momenteel is Instagram nog slechts aan het inventariseren, maar de intentie lijkt serieuze vormen aan te nemen. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie